Oscar-waanzin: een van de beste films van Martin Scorsese won geen enkel beeldje

Oscar-waanzin: een van de beste films van Martin Scorsese won geen enkel beeldje

Een pareltje dat niet bekroond werd al was dat wel zeer verdiend geweest.

Het komt wel vaker voor dat de Oscars voor gefronste wenkbrauwen zorgen. Zo winnen soms films waarvan je het niet had verwacht, of worden pareltjes juist compleet genegeerd. Denk bijvoorbeeld maar aan Shawshank Redemption en The Big Lebowski. The Wolf of Wall Street hoort ook in dit rijtje thuis.

Het is lastig om te zeggen welke film van Martin Scorsese de beste is. De regisseur wist hoge ogen te gooien met klassiekers zoals Goodfellas en Casino, maar ook recentere films als The Departed en Shutter Island mogen er zeer zeker zijn.

De beste
Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over The Wolf of Wall Street, de 'beste' film van de regisseur op een financieel vlak. De film had een flink productiebudget van 100 miljoen dollar en wist wereldwijd ruim 400 miljoen dollar om te zetten.

Niet alleen aan de box-office deed de film het dus goed, ook werd de 2013 blockbuster ijzersterk onthaald. Op IMDb staat de film op plek 132 in de beste 250 films aller tijden. Deze werd dan ook genomineerd voor maar liefst 5 Oscars.

Helaas
Scorsese en zijn hele team gingen echter met lege handen naar huis. Leonardo DiCaprio moest genoegen nemen met een nominatie, want zijn The Wolf of Wall Street-collega, Matthew McConaughey, ging er met het felbegeerde gouden beeldje vandoor voor Dallas Buyers Club.


Ook Jonah Hill werd verslagen door Dallas Buyers Club-acteur Jared Leto. Scorsese moest juist weer zijn meerdere erkennen in Alfonso Cuaron, die de Oscar voor beste regie won met Gravity. De beste film ging dan weer naar 12 Years a Slave, net zoals het beste script.

DiCaprio
DiCaprio liep dus wéér een Oscar mis, maar gelukkig won hij er eindelijk eentje voor zijn rol in The Revenant. Hier ging hij dan ook behoorlijk ver voor. Wel lijkt het erop dat Scorsese en DiCaprio weer goud in handen hebben met de zeer sterk onthaalde Killers of the Flower Moon.



NieuwsFilm

meest populair