Netflix Originals: dit is een van de beste thrillers van Netflix zelf

Netflix Originals: dit is een van de beste thrillers van Netflix zelf

Deze Netflix-thriller met Jeffrey Wright is zeker de moeite waard.

Netflix heeft inmiddels een groot aantal eigen filmproducties uitgebracht. Hieronder lees je over één van de beste thrillers op de streamingdienst: Hold the Dark met Jeffrey Wright (The Batman).

Onlangs schreven we al over de ondergewaardeerde parel Green Room van regisseur Jeremy Saulnier. Hold the Dark is de film die hij na Green Book maakte en leverde daarmee een van de betere thrillers van Netflix op.

Verhaal
Hold the Dark is gebaseerd op de gelijknamige roman van William Giraldi. Het verhaal kan als volgt worden samengevat zonder teveel te verklappen:

In december 2004 roept Medora Slone (Riley Keough) Russell Core (Jeffrey Wright) op om op jacht te gaan naar de wolven die verantwoordelijk zijn voor de verdwijning van drie kleine kinderen in het dorp Keelut, Alaska, waaronder haar 6-jarige zoon Bailey (Beckam Crawford).

Ontvangst
De film ging in première op 12 september bij het Toronto International Film Festival en verscheen enkele weken later exclusief op Netflix. De film werd over het algemeen goed ontvangen door critici. Op Rotten Tomatoes heeft het namelijk een score van 69% gebaseerd op 86 recensies.


Eric Kohn van Indiewire zei het volgende in zijn positieve recensie: "Saulnier en scenarioschrijver Macon Blair behouden hun aangrijpende sfeer met een snel tempo, en de meedogenloze ervaring houdt vast aan de eigen beats van eigen bodem."

Details
Naast Jeffrey Wright bestaat de cast onder andere uit Riley Keough (Mad Max: Fury Road), Alexander Skarsgård (The Northman), James Badge Dale (World War Z) en Tantoo Cardinal (Killers of the Flower Moon). De film gaat een aantal onverwachte, bovennatuurlijke richtingen op en bevat ook elementen van actie- en misdaadfilms.


Hold the Dark is nu te zien op Netflix. Als je eventuele vraagtekens hebt over bepaalde dingen in de film nadat je het hebt gezien, kun je bovenstaande video bekijken voor wat extra uitleg.

NieuwsFilm

meest populair