Het lot van Scarlet Witch in 'Doctor Strange 2' is eindelijk bevestigd door Marvel Studios

Het lot van Scarlet Witch in 'Doctor Strange 2' is eindelijk bevestigd door Marvel Studios

Het mysterie over het einde van 'Doctor Strange 2' is eindelijk opgelosd.

Fans speculeren al een lange tijd over het lot van Scarlet Witch aan het einde van Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Marvel geeft nu opheldering over haar lot in het nieuwe boek Marvel Cinematic Universe - An Official Timeline.

In het boek leren lezers dat Wanda Maximoff de vernietiging van Mount Wundagore niet overleefd heeft. Het personage van Elizabeth Olsen vernietigt de magische berg aan het eind van Doctor Strange in the Multiverse of Madness. De film suggereert dat Maximoff omkwam bij de vernietiging van de berg maar fans hadden genoeg theorieën hoe de held/schurk toch nog in leven kon zijn.

Universum 616
In het nieuwe boek valt te lezen: "De 838-Wanda omhelst haar zoons en verzekert de ontstemde Scarlet Witch dat ze geliefd zullen worden. De Wanda Maximoff van universum 616 geeft haarzelf over. Ze vernietigt Wundagore en komt om bij de instorting, hiermee komt een einde aan de dreiging van het multiversum."

Universum 616 is de voornamelijke tijdlijn waar het MCU zich in afspeelt. En het is dus nu duidelijk dat de Wanda uit deze tijdlijn niet meer in leven is. Dat wil niet zeggen dat we niet een andere versie van Wanda in een toekomstige film of serie zien opduiken.

Genoeg te ontdekken
MCU-baas Kevin Feige gaf aan dat met het multiversum en tijdreizen alles mogelijk is. "We kunnen nog zoveel ontdekken met Wanda, er zijn genoeg iconische verhaallijnen uit de strips waar we in kunnen duiken," vertelde Feige aan Variety.



Vorig jaar gaf Elizabeth Olsen aan dat ze nog wel terug wil komen om Wanda te spelen in het MCU. "Ik zou dolgraag een adaptatie maken van 'Witches Road', in die verhallijn wordt Wanda steeds ouder hoe vaker ze haar krachten gebruikt. Ik zou dolgraag een oude vrouw spelen," vertelt Olsen.

Op dit moment zijn er geen officiële plannen om Elisabeth Olsen terug te brengen. We weten nu in ieder geval wel zeker dat we de versie van The Scarlet Witch die we tot nu toe hebben gezien, niet meer terug gaan zien.

NieuwsFilm

meest populair