Hoe heeft iedereen deze 'Braveheart'-bloopers over het hoofd kunnen zien?

Hoe heeft iedereen deze 'Braveheart'-bloopers over het hoofd kunnen zien?

Hoogstwaarschijnlijk de beste film van en met Mel Gibson maar wel met de nodige fouten.

Het komt wel vaker voor dat er fouten in een film over het hoofd worden gezien door een regisseur. Deze zitten dan vervolgens ook gewoon in het eindresultaat, al moet je deze wel nog zien te spotten. In de iconische Braveheart zitten echter wel héél wat bloopers.

Braveheart is waarschijnlijk de bekendste film van Mel Gibson. Laatstgenoemde heeft heel wat moois gemaakt als acteur (en als regisseur) maar de meeste mensen zullen hem toch kennen van deze blockbuster uit 1995.

Verhaal
In Braveheart kruipt Gibson in de huid van de Schot William Wallace. Nadat zijn familie vermoord werd door Britse soldaten verzamelt hij een reeks lotgenoten om zich heen. In het begin zijn het een stel ongeregelde kerels zonder ervaring op het slagveld, maar langzaam maar zeker vormen ze een echt leger.

De film mag dan wel overal goed scoren (zoals een 8,3 op IMDb en een plekje in de top 100 beste films aller tijden), toch klopt deze eigenlijk van geen kant. Hierover verscheen al eerder dit jaar een artikel op FilmTotaal, dat hier terug te lezen is.

Bloopers
Dat niet alleen. In Braveheart zitten ook de nodige foutjes die Gibson over het hoofd heeft gezien. Zo zien we op een gegeven moment de Schotten met hun zwaarden en bijlen rennen, maar het is duidelijk te merken dat deze van plastic of rubber zijn, gezien de manier waarop ze bewegen.



Ook vindt er een scène plaats waarin Gibsons Wallace door de bossen rent. In een shot heeft hij geen zwaard vast, maar wanneer hij weer in beeld komt heeft hij in een keer wel een wapen. Ook dit klopt natuurlijk niet.

Modern
Er zijn echter nog twee opvallende fouten. Zo zien we Wallace en zijn mannen op paarden het slagveld in rijden, maar op de achtergrond is duidelijk een auto te zien. Ook zien we op een gegeven moment iemand in moderne kleding en een pet voorbij lopen.

Deze momenten zijn hieronder allemaal terug te zien vanaf 0:22.



NieuwsFilm

meest populair