De spontane horrorhit 'It Follows' uit 2014 krijgt een vervolg

De spontane horrorhit 'It Follows' uit 2014 krijgt een vervolg

De film It Follows was een dikke hit, nu pas krijgen we het vervolg.

Dit jaar was Talk to Me een vermakelijke en goede kleinschalige horrorfilm, en zo verschijnen er jaarlijks van dit soort low budget horrorhits. In 2014 was It Follows zo'n hit en nu wordt duidelijk dat er een vervolg komt.

Met een budget van slechts $1,3 miljoen kwam de film van regisseur David Robert Mitchell tot stand. Via NEON wordt duidelijk dat de regisseur terugkeert voor deel twee, samen met hoofdrolspeler Maika Monroe.

It Follows
De horrorfilm gaat over de 19-jarige Jay (Monroe). Na een onenightstand te hebben gehad, wordt ze plots geplaagd door visioenen en andere narigheid. Continu lijkt iemand haar te volgen en het wordt alleen maar erger. Het enige dat ze kan doen is vluchten.

De ontvangst was met 95 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes uiterst sterk. De publieksscore was met 66 procent wel iets lager. De wereldwijde box office-opbrengst was degelijk met ruim $21 miljoen.

Imponerend
"In tegenstelling tot het gros van de hedendaagse horrorfilms moet It Follows het dan ook niet zozeer hebben van gemakkelijke schrikmomenten. In plaats daarvan heeft de film vaak aan een effectieve cameravoering en de imponerende soundtrack genoeg om spanning te creëren," aldus FilmTotaal-recensent Jelle Fastenau.


Wil je It Follows graag zien, dan vind je deze nu op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair