Kaskraker 'Five Nights at Freddy's' schaart zich naast 'Black Widow' voor opvallend record

Kaskraker 'Five Nights at Freddy's' schaart zich naast 'Black Widow' voor opvallend record

Een bijzondere prestatie voor het eerste weekend in de bioscopen!

Five Nights at Freddy's neemt de bioscopen volledig over. Aan de box office scoort de horrorfilm hartstikke lekker en schaart zich daarmee zelfs naast Marvel-topper Black Widow.

Na het weekend kan de balans dan eindelijk worden opgemaakt; hoe hebben nieuwe films gescoord in het openingsweekend aan de kassa?

$80 miljoen
Five Nights at Freddy's heeft in het eerste weekend ruim boven verwachting gescoord. Er werd maar liefst $80 miljoen opgebracht aan de kassa in de Verenigde Staten.

Daarmee schaart de nieuwe horrorfilm zich naast Marvel's Black Widow uit 2021. Deze film bracht destijds ook $80 miljoen op in de bioscoop (en daarnaast nog eens $60 miljoen op Disney+).

Hybride-release
Het is goed om deze vergelijking te maken, want Five Nights at Freddy's kent een zogenoemde 'hybride'-release. Dit houdt in dat de film in Amerika ook nog eens uitkomt op Peacock.



Een bewaker met persoonlijke problemen begint aan een nieuwe baan bij Freddy Fazbear's Pizza. Tijdens zijn eerste nachtdienst komt hij erachter dat het werk nog niet zo eenvoudig is. Zelfs een nacht overleven blijkt knap lastig...

NieuwsFilm

meest populair