Hoe het Marvel Cinematic Universe deze Spider-Man-vijand compleet verkwistte

Hoe het Marvel Cinematic Universe deze Spider-Man-vijand compleet verkwistte

We hebben al veel Spider-Man-schurken gezien in het MCU, misschien juist een paar teveel.

De samenwerking tussen Marvel Studios en Sony Pictures resulteerde in 2017 in Spider-Man: Homecoming. Deze reboot met Tom Holland in de rol van Peter Parker/Spider-Man was een enorm succes en leidde uiteindelijk tot de monsterhit Spider-Man: No Way Home. Het MCU heeft toch ook wel wat kansen gemist omtrent bepaalde personages.

Tom Hollands Spider-Man heeft het inmiddels opgenomen tegen flink wat klassieke Spider-Man-schurken, maar in Homecoming werd gehint naar een confrontatie die er nooit van kwam.

Vijanden
Spider-Man heeft misschien wel de meest uitgebreide en geliefde rooster van schurken in het Marvel-universum. In het Marvel Cinematic Universe heeft Spider-Man het al opgenomen tegen Adrian Toomes/Vulture (Michael Keaton), Quentin Beck/Mysterio (Jake Gyllenhaal) en natuurlijk alle vijanden uit voorgaande Spider-Man-films in No Way Home.

Zelfs Tom Hardy's Venom was even aanwezig in het MCU, maar na de gebeurtenissen in No Way Home werd hij terug naar zijn eigen universum gestuurd voordat er een onvermijdelijke confrontatie met Spider-Man ontstond.

Scorpion
Een Spider-Man-vijand die wel gewoon nog aanwezig is in het MCU, is Mac Gargan/Scorpion (Michael Mando). Dit personage maakte zijn debuut in Spider-Man: Homecoming als een crimineel die interesse had in de technologie van Adrian Toomes.


Dit personage staat in de stripboeken beter bekend als Scorpion, een van Spider-Mans grote vijanden. In de bovenstaande scène na de aftiteling van Homecoming wordt er heel duidelijk gehint dat Gargan een toekomstige opponent van Peter Parker zou worden en waarschijnlijk zijn kenmerkende Scorpion-kostuum zou gaan dragen.

Vergeten
Deze scène leidde uiteindelijk tot helemaal niks. Michael Mando is hierna nooit meer teruggekomen in een Marvel-film als Gargan, wat doodzonde is. Er bestaat altijd nog een kans dat deze cliffhanger wordt vervolgd in de vierde Spider-Man-film met Tom Holland.


Er is nog niks bekend over het verhaal van deze film, maar aangezien Sony Pictures druk bezig is met films van andere Spider-Man-vijanden als Kraven en Venom, kan het zomaar eens zijn dat er wordt gekozen voor een personage waar momenteel geen plannen voor zijn en al geïntroduceerd is in het MCU.

NieuwsFilm

meest populair