Amerikaanse president Joe Biden is "doodsbang" na het kijken van de nieuwste 'Mission: Impossible'

Amerikaanse president Joe Biden is "doodsbang" na het kijken van de nieuwste 'Mission: Impossible'

President Joe Biden legt ontwikkeling kunstmatige intelligentie aan banden met nieuw bevel.

Kunstmatige intelligentie is steeds meer in het nieuws. De meningen over deze ontwikkeling zijn verdeeld. Sommige zien het als de volgende stap naar een betere wereld. Andere zijn echter huiverig. Denk bijvoorbeeld aan miljardair Elon Musk die bedrijven vraagt om het onderzoek naar kunstmatige intelligentie stop te zetten.

Films fantaseren er graag op los over de mogelijkheden en gevaren van kunstmatige intelligentie. Als het aankomt op scenario's van de dag des oordeels zijn er al meerdere films gemaakt. Denk aan 2001: A Space Odyssey, Eagle Eye en I, Robot.

Mission: Impossible
Ook de nieuwste Mission Impossible film Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One draait voor een groot deel om kunstmatige intelligentie. Het idee dat kunstmatige intelligentie op deze manier uit zichzelf kan handelen is een beangstigend idee.

Het is daarom ook niet vreemd dat sommige kijkers zich na het zien van de film zich zorgen maken over de toekomst van kunstmatige intelligentie.

Joe Biden
President Joe Biden heeft na het zien van de nieuwste Mission Impossible film een bevel getekend dat het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie meer aan banden moet leggen. Dit bevel moet onder andere het gebruik van een watermerk verplichten voor afbeeldingen die zijn gemaakt door computers.


Volgens het nieuwe bevel moeten ook ontwikkelaars van kunstmatige intelligentie veiligheidstesten doen en deze testen doorsturen naar de overheid.

Echt bang
Bruce Reed, de Stafchef van het Witte Huis, heeft verder uitleg gegeven waarom dit bevel tot stand kwam.

"Biden was onder de indruk en bang tegelijkertijd na het zien van Mission: Impossible. Na het zien van de film vond hij op het internet kunstmatige gegenereerde foto's van zichzelf. Maar wat hem echt bang maakte was de software die een heel nep gesprek kan maken na het horen van een audiobestand van je stem," aldus Reed.

NieuwsFilm

meest populair