Het spectaculaire 'Godzilla Minus One' binnenkort ook in de Nederlandse bioscopen te zien

Het spectaculaire 'Godzilla Minus One' binnenkort ook in de Nederlandse bioscopen te zien

Wie gaat het dit keer opnemen tegen het gigantische monster uit Japan?

]De originele Godzilla is een ware klassieker die in 1954 uitkwam. De film kreeg sindsdien tientallen vervolgen en spin-offs. Nu brengen de oorspronkelijke makers van de Godzilla-franchise, Toho, hun eigen interpretatie van het grote monster naar het grote scherm.

Godzilla minus One (Gojira -1.0) speelt zich af in het Japan na de Tweede Wereldoorlog. Het land bevindt zich op het absolute nulpunt. Maar als Godzilla de aanval opent verandert dit nulpunt in min één (minus one).

Succesreeks
Het brein achter de nieuwe film is de Japanner Takashi Yamazaki. De getalenteerde filmmaker heeft al eerder laten zien dat hij langlopende franchises nieuw leven kan inblazen, met onder meer Lupin III: The First. Naast de regie en het script, regisseerde hij ook de visuele effecten van de film.

Godzilla minus One is de eerste Godzilla van Japanse makelij sinds 2016 en de 33ste Godzilla-film in de reeks. De franchise heeft wereldwijd veel succes behaald en is erkend door Guiness World Records als langslopende franchise ooit.

Release in Nederland
Godzilla minus One heeft een draaitijd van 125 minuten en draait nog voor de feestdagen, vanaf 1 december in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hieronder de nieuwe trailer:


Over twee weken zal er ook een spin-off serie komen. Monarch: Legacy of Monsters zal vanaf 17 november op Apple TV+ te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair