Charlize Theron was niet te herkennen als brute seriemoordenaar in de misdaadfilm 'Monster'

Charlize Theron was niet te herkennen als brute seriemoordenaar in de misdaadfilm 'Monster'

Charlize Theron wist een Oscar binnen te slepen met haar acteerwerk in 'Monster'.

Het is tegenwoordig heel normaal als een acteur die normaal gesproken zeer herkenbaar is, wordt ondergedompeld in make-up en protheses om in hun rol te verdwijnen. Denk bijvoorbeeld aan Idris Elba in Star Trek Beyond of Johnny Depp in Black Mass. Charlize Theron was ook niet te herkennen in misschien wel de beste filmrol van haar carrière.

Charlize Theron kennen we natuurlijk als de bloedmooie topactrice die vooral bekend is dankzij haar rollen in Mad Max: Fury Road, Atomic Blonde, de Fast & Furious-films en nog veel meer. Haar meest indrukwekkende rol is toch wel die van Aileen Wuornos in Monster.

Waargebeurd
Kort nadat de prostituee Aileen Wuornos (Charlize Theron) naar Florida is verhuisd, ontmoet ze de jonge en gereserveerde Selby Wall (Christina Ricci) en er bloeit een romance op. Wanneer een John (klant) Aileen probeert te mishandelen, vermoordt ze hem en besluit ze de prostitutie op te geven.

Maar het blijkt buitengewoon moeilijk om zichzelf en haar nieuwe vriendin met legitieme middelen te onderhouden, en al snel vervalt ze in oude gewoonten. Er sterven nog meer Johns, en Selby kan niet anders dan denken dat haar nieuwe vriendin daarvoor verantwoordelijk is.

Acteerwerk
Het acteerwerk van Theron werd unaniem geprezen. Iconische filmcriticus Roger Ebert noemde het zelfs "een van de beste acteerprestaties in de geschiedenis van cinema." Het acteerwerk van Theron werd zelfs bekroond met een Oscar voor beste actrice in een hoofdrol.


De film was dan ook zeer succesvol. Monster had een zeer laag productiebudget en wist toch zo'n 60 miljoen dollar om te zetten. Op Rotten Tomatoes heeft Monster een score van 82% gebaseerd op meer dan 190 recensies.

Transformatie
Theron ging ver om de uiterlijke kenmerken van de echte Aileen Wuornos zo accuraat mogelijk na te bootsen. Theron schoor haar wenkbrauwen, zette een paar neptanden in en gebruikte make-up om haar perfecte huid er vies uit te laten zien.


Ook liet de actrice haar gezonde levensstijl achterwege om zo gemakkelijker het nodige gewicht aan te komen voor de rol. Uiteindelijk kwam de actrice zo'n dertien kilogram aan. Monster is nu te zien op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair