Mahershala Ali vertrok bijna bij 'Blade' waardoor Marvel Studios keihard ingreep

Mahershala Ali vertrok bijna bij 'Blade' waardoor Marvel Studios keihard ingreep

Het script zou Blade tot vierde belangrijkste personage hebben gemaakt.

Vijf verschillende schrijvers, twee regisseurs, een acteursstaking: het zit Marvel Studios' Blade niet mee. De film werd vier jaar geleden aangekondigd, maar nog steeds is er niks gefilmd.

Nu weten we dat acteur Mahershala Ali, de tweevoudig Oscarwinnaar die Blade zou gaan spelen, eigenlijk al van plan was om het project te verlaten.

Vierde belangrijkste personage
Ali zou het niet eens zijn geweest met de richting van het scenario. Dit zou door al de aanpassingen op een gegeven moment 'gemorpht' zijn tot een verhaal vol levenslessen dat geleid werd door vrouwen. Blade zelf zou zijn gereduceerd tot het vierde belangrijkste personage.

Dit kon voor Ali niet door de beugel, dus dreigde hij te vertrekken. Het werd zelfs zo erg dat de grote baas bij Marvel, Kevin Feige, noodzaak zag om in te grijpen.

Marvel grijpt in
Feige heeft nu Michael Green (Logan, Blade Runner 2049) ingehuurd om het script te herschrijven. Ook lijkt het erop dat Marvel de film nu voor een budget van minder dan 100 miljoen dollar gaat maken: dat is opmerkelijk, omdat de studio normaal veel meer geld uitgeeft aan zijn films.


Volgens de oorspronkelijke aankondiging zou de film dit weekend in de zalen hebben gespeeld: nu staat hij op de planning voor 2025.

NieuwsFilm

meest populair