De beste film van Famke Janssen is 'Monument Ave.', en haar slechtste heet...

De beste film van Famke Janssen is 'Monument Ave.', en haar slechtste heet...

De Nederlandse topactrice heeft in veel indrukwekkende films gespeeld en is nu te zien in 'Locked in' op Netflix.

Famke Janssen is zonder twijfel een van de succesvolste Nederlandse actrices in Hollywood. Ze brak natuurlijk door met haar rol in GoldenEye en speelde in 2000 voor het eerst haar meest bekende rol: Jean Grey in de X-Men-films.

Onlangs verscheen er al een artikel over de mooie carrière die Janssen al achter de rug heeft. In dit artikel kijken we terug op haar best en slechtst beoordeelde films.

Monument Ave.
Om typecasting na GoldenEye te voorkomen, koos Janssen voor intrigerende rollen in ander soort films. Eén hiervan was Monument Ave. van regisseur Ted Demme. Het gaat over een gangster die is verdeeld tussen zijn geweten en loyaliteit aan zijn baas wanneer zijn neef wordt vermoord.

Op Rotten Tomatoes scoort de film een indrukwekkende 90% onder critici. Monument Ave. is met deze score de best beoordeelde film van uit Janssens carrière. Op de tweede plek staat de X-Men-film X2 met 85%.

The Poison Rose
The Posion Rose is geïnspireerd door de klassieke film noir en volgt Carson Phillips, een ex-voetbalster die privédetective is geworden. Hij neemt wat lijkt op een routinematige vermissingszaak aan, maar wordt meegesleurd in een complex verweven web van misdaden, verdachten en dode lichamen.


Deze film draagt een score van 0% op Rotten Tomatoes, hiermee is het veruit de slechtst beoordeelde film van Janssens carrière. Met een cast die naast Janssen bestaat uit Morgan Freeman, John Travolta, Brendan Fraser en Peter Stormare zou je verwachten dat dit een degelijke film is, maar critici dachten er klaarblijkelijk anders over.

Locked In
Janssen speelt nu de hoofdrol in de nieuwe nummer 1-film op Netflix: Locked In. De synopsis luidt als volgt: Een vriendelijke verpleegster probeert de geheimen van de verwonding van een comapatiënt te ontrafelen en ontdekt de bittere rivaliteit, ontrouw, verraad en moord die daarachter schuilgaan.


Locked In zie je nu op Netflix. Janssen is binnenkort ook te zien in Boy Kills World met Bill Skarsgård (It).

NieuwsFilm

meest populair