Regisseur 'The Marvels' over haar "afwezigheid" tijdens de afronding van de Marvel-film

Regisseur 'The Marvels' over haar "afwezigheid" tijdens de afronding van de Marvel-film

De film werd zo vaak uitgesteld dat Nia DaCosta door moest naar haar volgende project.

The Marvels is nu eindelijk uit in de bioscoop, maar dat is niet zonder slag of stoot gegaan. Een recent exposé in Variety liet blijken dat het er achter de schermen bij Marvel Studios niet bepaald soepel aan toe gaat, en ook The Marvels is daar slachtoffer van geworden.

Zo onthulde Variety dat regisseur Nia DaCosta niet eens aanwezig was voor de laatste maanden van postproductie, toen de film werd afgerond, omdat ze al aan een andere film was begonnen werken (Hedda, met Tessa Thompson). Een anonieme bron noemde dat "een beetje raar".

Niet zo erg
Maar volgens DaCosta zelf valt dat verhaal wel mee. In een interview met Jake's Takes legt ze uit dat het vooral kwam omdat de film zo vaak was uitgesteld: oorspronkelijk zou hij uitkomen in juli 2022. "[En] ze wisten de hele tijd dat ik een verplichting had, een film met een groen licht en mensen die op me wachtten," zegt DaCosta.

Ze gaat verder, "Uiteindelijk wisten we allemaal: 'Oké, als deze weer verder mag, dan kan ik niet in LA zijn om de rest van dit persoonlijk te doen'." Dus verhuisde ze naar Londen, om daar aan Hedda te beginnen.

Regie op afstand
Maar dat betekent niet dat DaCosta volledig afstand deed van The Marvels, integendeel. "We hebben net een manier gevonden om het op afstand te doen," vertelt ze. "We hebben het beste proces bedacht."


En het bleef haar visie, beweert DaCosta. "Op het moment dat ik naar Londen vertrok om te beginnen met de voorbereidingen voor mijn volgende film, was iedereen zo duidelijk over wat de film was, wat we wilden, wat ik wilde, dus het was echt niet zo dramatisch als ik denk dat mensen het voelen."

Nu te zien
Of DaCosta's afwezigheid de film daadwerkelijk heeft beïnvloed of niet, daar kunnen we ons eigen oordeel over vellen. The Marvels met Brie Larson, Iman Vellani en Teyonah Parris draait nu in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair