Netflix Originals: dit is een van de beste komedies van Netflix zelf

Netflix Originals: dit is een van de beste komedies van Netflix zelf

'Win it All' is misschien wel de beste komedie van Netflix zelf.

Netflix heeft inmiddels een groot aantal eigen filmproducties uitgebracht. Hieronder lees je over één van de beste komedies op de streamingdienst: Win it All.

Onlangs schreven we al over ondergewaardeerde Netflix-films als Ride or Die, Nobody Knows I'm Here en nog veel meer. Nu geven we voor het eerst aandacht aan een Netflix Original in het komedie-genre: Win it All van Joe Swanberg.

Verhaal
In Win it All speelt Jake Johnson (Spider-Man: Across the Spider-Verse) de gokker Eddie Garrett, die ermee instemt op een plunjezak te passen voor een 'kennis' die een half jaar de gevangenis in moet.

Wanneer hij contant geld in de tas ontdekt, kan hij de verleiding niet weerstaan en komt hij flink in de schulden terecht. Wanneer de celstraf van zijn kennis onverwacht wordt ingekort, heeft Eddie plotseling nog maar heel weinig tijd om al het geld terug te winnen.

Ontvangst
De film van regisseur Joe Swanberg ging in première bij het South by Southwest Festival (SXSW) in 2017. De eerste reacties van mensen die het hier hadden gezien, waren al erg sterk. Toen de film op 7 april 2017 uitkwam op Netflix stroomden de reacties natuurlijk binnen.


Op Rotten Tomatoes staat de film op een ijzersterke 85% onder critici. De consensus luidt: "In Win It All werkt schrijver-regisseur Joe Swanberg op een relatief mainstream manier - en slaat opnieuw een samenwerkingsvondst op met hoofdrolspeler Jake Johnson."

Swanberg & Johnson
Win it All is niet de eerste film die Swanberg en Johnson samen hebben gemaakt. Eerder maakten ze al de ondergewaardeerde komedies Drinking Buddies en Digging for Fire.


Johnson staat voornamelijk bekend om zijn rollen in komedies, maar tegenwoordig spreekt hij ook de stem in voor Peter B. Parker in de geliefde Spider-Verse-films. Swanberg heeft naast Win it All ook de serie Easy gemaakt voor Netflix.

NieuwsFilm

meest populair