Deze ijzersterke thriller moet je snel gaan zien: 'Nocturnal Animals'

Deze ijzersterke thriller moet je snel gaan zien: 'Nocturnal Animals'

Fashion-icoon Tom Ford leverde met 'Nocturnal Animals' een geslaagde tweede film.

Mode-ontwerpers als regisseur? Je ziet het niet vaak, maar fashion-icoon Tom Ford heeft inmiddels al twee sterk ontvangen films geregisseerd. Hij maakte zijn regiedebuut in 2009 met A Single Man en volgde dit op met de ijzersterke thriller Nocturnal Animals.

Ford is in de laatste jaren niet meer zo actief in de filmwereld, maar dat maakt zijn films niet minder relevant.

Verhaal
Het idyllische leven van een succesvolle kunstgaleriehouder (Amy Adams) uit Los Angeles wordt ontsierd door het constante reizen van haar knappe tweede echtgenoot (Armie Hammer). Terwijl hij weg is, wordt ze geschokt door de komst van een manuscript geschreven door haar eerste echtgenoot (Jake Gyllenhaal), waar ze al geen contact meer mee heeft.

Het manuscript vertelt het verhaal van een leraar die merkt dat een reis met zijn gezin een nachtmerrie wordt. Terwijl Susan het boek leest, wordt ze gedwongen haar verleden te onderzoeken en enkele duistere waarheden onder ogen te zien.

Ontvangst
De film ging in première tijdens het gerenommeerde Venice International Film Festival en werd sterk ontvangen door critici. De film heeft een strakke score van 74% onder critici op Rotten Tomatoes en Michael Shannon kreeg zelfs een Oscar-nominatie voor beste acteur in een bijrol.


FilmTotaal-recensent Arjan Welles gaf Nocturnal Animals destijds zelfs vijf sterren: "De tweede speelfilm van Tom Ford is na A Single Man wederom emotioneel en visueel overdonderend. De twee verhaallijnen grijpen ondanks hun verschillen prachtig in elkaar." Je leest de volledige recensie hier.

Ford
Op dit moment zijn er nog geen plannen voor een derde film van Tom Ford. Wel werd hij onlangs vertolkt door Reeve Carvey in de Ridley Scott-film House of Gucci. Ford liet duidelijk weten dat hij niet helemaal tevreden was met deze film: "Het was moeilijk voor mij om de humor en het kamp te zien van iets dat zo bloederig was. In het echte leven was niets ervan kamp. Het was soms absurd, maar uiteindelijk was het tragisch."


"Was het een farce of een aangrijpend verhaal over hebzucht? Ik heb vaak hardop gelachen, maar was dat ook de bedoeling?"

NieuwsFilm

meest populair