Marvel Studios' 'The Marvels': Rotten of Fresh op Rotten Tomatoes?

Marvel Studios' 'The Marvels': Rotten of Fresh op Rotten Tomatoes?

De score van de nieuwste Marvel-film is opnieuw niet denderend, maar gelukkig voor de studio net aan Fresh.

Het Marvel Cinematic Universe gaat vanaf deze week weer de ruimte in. In The Marvels zien we namelijk hoe het drietal Captain Marvel, Ms. Marvel en Captain Rambeau het gezamenlijk opnemen tegen een nieuwe bedreiging.

De film had een aantal lovende reacties en de afgelopen uren stromen ook de eerste recensies binnen op Rotten Tomatoes. Na 179 opgenomen recensies mag Marvel Studios opgelucht adem halen: de Tomatometer staat op 61 procent, met een 5,90/10 als gemiddelde beoordeling.

Verademing
"In een tijdperk waarin het Marvel Cinematic Universe regelmatig pendelt tussen multiversum-escapades en interplanetaire conflicten, komt The Marvels van Nia DaCosta naar voren als een verademing," typte Valerie Complex van Deadline Hollywood Daily.

"Kamala komt hier goed tot haar recht en werkt heel goed tijdens het ontmoeten van haar helden," schrijft Christian Holub van Entertainment Weekly. "Zowel de actrice als het personage zijn duidelijk zo opgewonden om in een grote Marvel-film te spelen dat je niet anders kunt dan er zelf een beetje in opgaan."

Dwaas
"Er is een plaats in het MCU voor complete zotheid. Maar in The Marvels hebben de stukjes absurde komedie de neiging om niet ontspannen aan te voelen, omdat ze botsen met de overwegend utilitaire toon van de film," schreef Owen Gleiberman van Variety.


FilmTotaal-recensent Arjan Welles lijkt een beetje klaar met het Marvel Cinematic Universe en liet dat weten in zijn recensie met twee sterren:

Zoals gebruikelijk bij Marvel-films kent ook deze titel weer een mid- en postcreditscène. Die tweede kun je prima laten schieten omdat het alleen maar een geluidsfragment is. De scène halverwege de aftiteling zal bij de inmiddels vermoeide filmfans een flinke zucht opleveren. Houdt het dan nooit op?"

NieuwsFilm

meest populair