Steven Spielberg wil al 35 jaar lang dit Stephen King-boek verfilmen, maar dat komt er nooit van

Steven Spielberg wil al 35 jaar lang dit Stephen King-boek verfilmen, maar dat komt er nooit van

De twee geliefde Stev(ph)ens hebben nog nooit samengewerkt, maar dit lukte bijna met 'The Talisman'.

Steven Spielberg is een van de meest herkenbare namen in Hollywood, en als het aankomt op het geschreven woord, is Stephen King een absolute grootheid. Een Stephen King-verfilming van Spielberg hebben we helaas nog nooit gezien, maar Spielberg wil al decennia lang dit boek verfilmen.

Spielberg wil al ruim drieënhalf decennia het boek The Talisman naar het witte doek brengen, maar de plannen zijn gewijzigd.

Verhaal
The Talisman kwam uit in 1984 en is geschreven door Stephen King en Peter Straub. Het vertelt het verhaal van een jonge jongen genaamd Jack Sawyer en zijn uitgebreide zoektocht door een monsterlijke alternatieve dimensie om het mystieke titelobject te vinden dat in staat is om zijn stervende moeder te genezen. Hij zou daarbij misschien wel twee werelden kunnen redden.

King en Straub schreven ook een vervolg, Black House (2001), dat verder gaat met een inmiddels volwassen Jack als een gepensioneerde rechercheur moordzaken uit Los Angeles die een reeks moorden probeert op te lossen in het kleine stadje French Landing, Wisconsin.

Filmrechten
Toen Spielberg een vroege versie van het boek las, wilde hij niets liever dan het verhaal naar het witte doek brengen. Hij was zelfs zo vastbesloten om het te verfilmen dat hij Universal Pictures zover kreeg om de rechten voor altijd voor hem te kopen.


Spielberg heeft lang de intentie gehad om de verfilming zelf te regisseren, maar heeft dit helaas achter zich gelaten. Wel zou hij het nog steeds produceren met zijn eigen productiehuis Amblin Entertainment.

Netflix
Twee jaar geleden werd het officieel bekend dat The Talisman een serie werd op Netflix. The Talisman zal dus geen film worden voor op het witte doek, maar het heeft ruim drie decennia geduurd om dit voor elkaar te krijgen. Spielberg produceert het en de serie is in handen van de Duffer-broers.


Dit duo staat bekend om Stranger Things, een van de grootste Netflix-series aller tijden. De serie ligt dus in goede handen, maar het blijft leuk om na te denken hoe een door Spielberg geregisseerde verfilming van het boek eruit had gezien.

NieuwsFilm

meest populair