Zack Snyder over teleurstellende 'Sucker Punch": "Ik ging niet ver genoeg"

Zack Snyder over teleurstellende 'Sucker Punch": "Ik ging niet ver genoeg"

Volgens de regisseur was de actiefilm uit 2011 bedoeld als satire.

De meningen over Zack Snyder zijn verdeeld. Of je houdt van zijn films, of totaal niet, zo zegt men. Zijn projecten in het DC Extended Universe hebben zowel hardcore fans als bijtende critici, en zijn werk daarbuiten is soms lovend ontvangen, maar soms ook niet.

Zijn minst populaire film is misschien wel Sucker Punch, uit 2011. De actie-/fantasyfilm leverde amper genoeg geld op om zijn kosten terug te verdienen en is met 22% op Rotten Tomatoes zijn slechtst gereviewde werk.

Niet ver genoeg
In een interview met Total Film vertelt Snyder nu dat hij denkt niet "ver genoeg" te zijn gegaan met de film. "Sucker Punch is waarschijnlijk het meest voor de hand liggende voorbeeld van rechtlijnige, pure satire die ik heb gemaakt," legt hij uit.

Maar dat is niet het beeld dat mensen van die film hebben. Snyder gaat verder: "Veel mensen dachten dat het gewoon een film was over schaars geklede meisjes die ronddansten in een bordeel. Ik heb zoiets van: 'Echt waar?'"

De satire van Snyder
"Het misleidende aan mijn films," zegt Snyder, "is dat ik het publiek altijd de film probeer te geven die ze denken te willen zien, maar ze tegelijkertijd ook de ondermijnde versie ervan wil geven." Met Sucker Punch is dat dus blijkbaar niet gelukt.


De actiefilm is nu te zien op Pathé Thuis. De nieuwe film van Zack Snyder, Rebel Moon, verschijnt 22 december op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair