Sucker Punch (2011)

You Will Be Unprepared.

Op het gebied van actie heeft Zack Snyders nieuwste een hoop te bieden, maar voor de rest...
play

5,1 details

  • 110 Min
  • Actie
  • Fantasy
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Canada
110 Min Verenigde Staten

Baby Doll is tegen haar wil opgesloten, maar heeft een grote overlevingsdrang. Haar droomwereld vormt de ultieme ontsnapping aan haar duistere realiteit. In haar dromen maakt ze ongelooflijke avonturen mee, die de grens tussen werkelijkheid en fantasie vervagen. Ze is vastberaden te vechten voor haar vrijheid en haalt vier andere jonge meiden over om te ontsnappen aan hun verschrikkelijke lot, dat in de handen ligt van Blue, Madam Gorski en High Roller.

Regie
Zack Snyder
Cast
Vanessa Anne Hudgens, Oscar Isaac, Jamie Chung, Abbie Cornish, Jon Hamm, Carla Gugino, Scott Glenn, Emily Browning, Jena Malone, Richard Cetrone, Gerard Plunkett, Alan C. Peterson, Ron Selmour, Malcolm Scott, Revard Dufresne.
Budget
$ 82.000.000
Opbrengst
$ 89.792.502
Release
25.03.2011
Release NL
24.03.2011
Release DVD
16.08.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Zack Snyder | Cast: Emily Browning (Baby Doll), Abbie Cornish (Sweat Pea), Jena Malone (Rocket), Vanessa Hudgens (Blondie), Jamie Chung (Amber), Carla Gugino (Vera Gorski), Scott Glenn (Wise Man), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2011

Met slechts een handjevol films heeft Zack Snyder zich in de afgelopen jaren stevig in de kijker gespeeld en zich toegang verschaft tot de top van Hollywood. Met zijn overgestileerde shots en een veelvuldig gebruik van slowmotion, wist hij zich visueel te onderscheiden met verhalen die eigenlijk niet de zijne waren. Zijn voorgaande films waren gebaseerd op strips (300, Watchmen), een kinderboek (Legend of the Guardians) of een klassieke zombiefilm (Dawn of the Dead). Met Sucker Punch heeft Snyder nu voor het eerst een eigen verhaal verfilmd. Maar dat betekent geenszins dat het verhaal nu de boventoon voert; ook in Sucker Punch maakt Snyders visuele stijl de dienst uit en is het verhaal er grotendeels om de actiescènes aan elkaar te rijgen.

Snyders films worden regelmatig videoclips met een miljoenenbudget genoemd en geen enkel deel van zijn oeuvre illustreert dat statement zo goed als de dialoogloze openingsscène van Sucker Punch. Op de tonen van ‘Sweet Dreams’ (oorspronkelijk van Eurythmics, hier uitgevoerd door Emily Browning zelf) zien we hoe een twintigjarige blondine, aan wie later gerefereerd zal worden als Baby Doll, haar moeder en zusje verliest, waarna ze overgeleverd wordt aan de genade van haar nare stiefvader. Helaas voor haar is hij niet bepaald genadig en wordt ze gedumpt in een inrichting, die nog het meest wegheeft van een gevangenis. Hier sluit ze vriendschap met de vier lots- en leeftijdsgenoten Amber, Blondie, Sweat Pea en Rocket.

videotrailers & clips

alle artikelen (37)

Sucker Punch Nieuwsberichten

Laatste reacties

horizon

"...Eindelijk gezien. Visueel top en in tegenstelling tot wat ik verwachte een goed, gelaagd verhaal. To......"

Secret1994goesFilm

"...Vond het een goede film. Het heeft apart verhaal,maar toch mooie effecten. Spijtig dat niet iede......"

TheTremor

"...Een dikke 4..... Voor het aantal mooie dames in de film.... En mooie special effects maar een verh......"

Sucker Punch

acties