'The Marvels' zet negatief record voor het Marvel Cinematic Universe

'The Marvels' zet negatief record voor het Marvel Cinematic Universe

Nog nooit opende een Marvel-film zo slecht aan de wereldwijde bioscoopzalen in het eerste weekend.

Vanavond of morgenochtend worden de cijfers bekend over de omzet die The Marvels in het eerste weekend heeft opgehaald aan de Noord-Amerikaanse en wereldwijde bioscoopkassa's. Nu is al duidelijk dat de Marvel-film erg matig presteert ten opzichte van de voorgangers.

De 33e film in het Marvel Cinematic Universe is Fresh op Rotten Tomatoes en het Nederlandse publiek vermaakt zich prima met de film. Toch lijkt het grote publiek wat minder zin te hebben in het nieuwste avontuur van Captain Marvel (Brie Larson) en haar teamgenoten Ms. Marvel en Captain Rambeau.

Matige opbrengst
Lange tijd leek het erop dat vooral de films binnen het DC Extended Universe zware klappen te verduren kregen. Zo'n klap krijgt The Marvels nu ook, ondanks dat de omzet nog altijd ruim hoger is dan van DC-films als Blue Beetle en Shazam! Fury of the Gods, die gedurende hun bioscoopvertoning elk slechts zo'n $130 miljoen wereldwijd ophaalden aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

The Marvels start wereldwijd met een score van naar verwachting zo'n $110 tot 115 miljoen en nog nooit startte een film in het Marvel Cinematic Universe zo laag sinds de start in 2008. De kans bestaat dat de film niet meer gaat ophalen dan een kleine $300 miljoen.

The Incredible Hulk
Die score is bij een productiebudget van $200 miljoen niet direct winstgevend, al zal de film van Nia DaCosta nog tientallen miljoenen ophalen via Video on demand en een bijdrage leveren aan het klantbehoud van Disney+.


De zwakst scorende films in het Marvel Cinematic Universe zijn tot op heden The Incredible Hulk ($264,8 miljoen), Captain America: The First Avenger ($370,6 miljoen) en Black Widow ($379,8 miljoen). De laatste verscheen uiteraard tijdens de coronacrisis en was op Disney+ financieel succesvol. De eerste twee verschenen toen het MCU nog niet echt een begrip was.

Ant-Man 3
Een vergelijking met het recente Ant-Man and the Wasp: Quantumania gaat niet op, aangezien die film startte met zo'n $280 miljoen wereldwijd, en eindigde op $476,1 miljoen.



NieuwsFilm

meest populair