Deze film met Robert Downey Jr. moest in 2018 verschijnen, maar heeft het daglicht nog steeds niet gezien

Deze film met Robert Downey Jr. moest in 2018 verschijnen, maar heeft het daglicht nog steeds niet gezien

Naast Robert Downey Jr. zouden ook andere grote namen als Jamie Foxx, Eva Longoria, Gerard Butler en Benicio del Toro te zien zijn in 'All-Star Weekend'.

Elk jaar komen de grootste baskebalsterren uit de NBA samen tijdens het All-Star Weekend om een wedstrijd te spelen met de allerbesten uit de competitie. De sportfilm All-Star Weekend zou in 2018 uitgekomen zijn tijdens dat weekend, maar we zijn nu meer dan vijf jaar later en de film is nog steeds niet uitgebracht.

All-Star Weekend is geregisseerd door Jamie Foxx die er ook in meespeelt naast andere grote namen als Robert Downey Jr., Eva Longoria, Jeremy Piven, Gerard Butler en Benicio del Toro. Ook een aantal artiesten zouden te zien zijn in de film, onder wie DJ Khaled en Snoop Dogg.

Basketbalrivalen
All-Star Weekend volgt Malik (Foxx) en Danny (Piven), twee vrienden en vrachtwagenchauffeurs die fanatieke basketbalfans zijn. Ze hebben elk hun favoriete basketbalspeler. Malik is grote fan van LeBron James, terwijl Danny's favoriet Stephen Curry is. Danny's obsessie met de speler is zo groot dat zijn vriendin Abby overweegt hun relatie te stoppen omdat ze niet op de tweede plaats wil komen.

De twee chauffeurs krijgen eindelijk een pauze van hun uitzichtloze baan wanneer ze kaartjes winnen voor de NBA All-Star Game. Onderweg naar de grote wedstrijd ontmoeten Malik en Danny de mooie en mysterieuze Asia, die misschien wel haar eigen verborgen agenda heeft. Na vele wendingen bevinden de mannen zich, samen met hun helden, in een hachelijke levensbedreigende situatie.

Mexicaan
De film zou in februari 2018 uitkomen, maar uiteindelijk werd deze verschillende keren verplaatst. Eerst naar 2019 en vervolgens naar 2021. In augustus 2022 werd beslist om de film voor onbepaalde tijd op te schorten. We weten dus niet of we All-Star Weekend ooit te zien zullen krijgen.


Een echte reden daarvoor is er niet, maar het zou voor een deel zijn door het personage dat Downey Jr. speelt in de film. Hij speelt de rol van een Mexicaan, terwijl hij er helemaal geen is. Zijn rol was geïnspireerd op zijn personage Kirk Lazarus in Tropic Thunder uit 2008, waarin hij een acteur als zwarte man speelde. Er waren ook beschuldigingen van seksueel wangedrag tegen Piven in 2017, die de acteur heeft ontkend.

Regiedebuut
Foxx zou met deze film zijn regiedebuut maken, maar dat is er dus niet van gekomen. Voorlopig heeft Foxx nog geen andere film geregisseerd, maar wel enkele mede geproduceerd. Hij blijft wel positief over All-Star Weekend en hij hoopt dat het publiek de film ooit zal kunnen zien.


"Het is moeilijk geweest met de huidige situatie in de wereld van komedie", vertelde hij aan CinemaBlend vorig jaar toen hem werd gevraagd naar het project. "We proberen de gevoelige hoeken te doorbreken waarmee de mensen weer terug over kunnen lachen. We hopen dat we ze aan het lachen kunnen houden en rechtstreeks naar het All-Star Weekend kunnen gaan, omdat we er zeker voor gingen." Maar of ze er ook echt voor kunnen gaan, is nog een vraag.

NieuwsFilm

meest populair