Eerste clip 'Godzilla Minus One' toont verbluffende VFX

Eerste clip 'Godzilla Minus One' toont verbluffende VFX

De regisseur had speciaal gewacht met het maken van de film totdat de technologie goed zat.

Op 1 december is het zo ver. Dan komt Godzilla Minus One, de nieuwste film in de monsterserie van de Japanse studio Toho, uit in de bioscopen. Eerder kregen we al een trailer, en nu is er ook een korte clip uitgebracht.

De clip toont Godzilla in het water terwijl hij een boot achtervolgt. De crew van de boot vuurt een machinegeweer op het monster af, maar dat deert hem totaal niet. Het lijkt hem eigenlijk zelfs kwader te maken.

Betere technologie
Wat vooral opvalt aan de clip zijn de verbluffende VFX. Godzilla ziet er fantastisch uit, zelfs stukken beter dan zijn voorganger in Toho's Shin Godzilla, die in 2016 uitkwam. En dat is geen toeval.

"Ik was verschillende keren benaderd [om de film te maken]," vertelde regisseur Takashi Yamazaki onlangs, "maar heb het afgewezen totdat de technologie van mijn team in staat was de Godzilla tot uitdrukking te brengen die ik voor ogen had." Dat is nu dus eindelijk het geval.

Een eerdere Godzilla
Godzilla Minus One speelt zich af in 1945, dus vóór de originele film uit 1954. Het weergeeft een Japan dat Yamazaki beschrijft als een land dat "alles verloren heeft. De film toont een bestaan van ongekende wanhoop." Dat gevoel wil hij met de film ook overbrengen.


Godzilla Minus One kwam eerder deze maand al uit in Japan en kreeg fantastische reviews. Op 1 december volgt hij dus in ons land.

NieuwsFilm

meest populair