Deze verwijderde scène in 'Star Wars: The Last Jedi' had de film een stuk aangrijpender gemaakt

Star Wars: The Last Jedi is het achtste deel uit de Star Wars-filmfranchise.


Star Wars: The Last Jedi was al emotioneel omdat het de laatste was waar Carrie Fisher opnames voor maakte. Ze stierf een jaar voordat de film uitkwam. De film was een groot succes en kon misschien nog emotioneler geweest zijn als een korte verwijderde scène erin was gebleven. Let op: SPOILERS.

Geregisseerd en geschreven door Rian Johnson, die je mogelijk kent van de films Knives Out en Glass Onion: A Knives Out Mystery, speelt The Last Jedi zich af na de gebeurtenissen in The Force Awakens. Daarin heeft Rey (Daisy Ridley) haar eerste stappen gezet in de grote wereld van Star Wars.

Verhaal
Rey zet in The Last Jedi haar epische reis voort met Finn (John Boyega), Poe (Oscar Isaac) en Luke Skywalker (Mark Hamill). Het vervolgt het verhaal van het verzet in hun strijd tegen de First Order.

Rey gaat op training bij Luke Skywalker in de hoop haar plek in de Force te vinden. Luke moet ondertussen afrekenen met een geloofscrisis. Tegelijkertijd bereidt het verzet zich voor op de komende strijd met de First Order en brengt ze naar nieuwe plekken in het sterrenstelsel, waaronder een casinostad waar de bovenklasse vertoeft.

Rouw
In deze verwijderde scène van Star Wars: The Last Jedi rouwt Luke Skywalker om de dood van zijn vriend Han Solo. Het toont zijn reactie op het nieuws van de dood van Han. De scène duurt slechts 16 seconden en is heel simpel gehouden, maar het is wel een krachtig moment omdat we als kijker te zien krijgen dat Luke Skywalker toch gebroken is door het verlies van zijn goede vriend, ondanks zijn houding in de film.


De vervolgtrilogie van Star Wars ontnam de fans de kans om het originele trio opnieuw samen te zien, dus dit moment voelt indrukwekkend. We zien wat het doet met Luke deed. Han Solo's dood is niet zomaar aan hem voorbijgegaan.

Vervolg
In 2019 kwam het vervolg Star Wars: The Rise of Skywalker uit. Hierin werden archiefbeelden gebruikt van Fisher als Leia die drie jaar eerder overleden. Dit is de laatste film waarin Fisher te zien is als Leia.


De volgende jaren komen er nog een aantal Star Wars-films uit, maar veel informatie hierover is er niet. Het is dus afwachten op de volgende Star Wars-films. Intussen kan je wel The Last Jedi bekijken op Disney+. Ook de andere Star Wars-films zijn er te vinden.

NieuwsFilm

meest populair