Bill Murray werd compleet misleid om in 'Ghostbusters II' te spelen: "ze waren me te slim af"

Bill Murray werd compleet misleid om in 'Ghostbusters II' te spelen: "ze waren me te slim af"

Murray had al geen behoefte aan een vervolg, maar het was ook nog eens totaal anders dan hij dacht.

Bill Murray heeft meerdere keren in zijn carrière gehad dat hij werd misleid om een rol te spelen. Zo besloot hij de stem van Garfield in te spreken omdat hij dacht dat het script werd geschreven door een van de Coen-broers, maar dit was helemaal niet zo. Ghostbusters II was ook helemaal niet de film die hem in eerste instantie werd gepresenteerd.

Inmiddels weten we dat Murray bijna voor de vierde keer te zien is als Peter Venkman in Ghostbusters: Frozen Empire, maar vroeger wilde hij geeneens een tweede film maken.

Geen haast
Murray onthulde enkele jaren geleden al dat hij helemaal geen behoefte had om een vervolg op Ghostbusters te maken:

"Ik was heel erg terughoudend om het te doen. Ik had absoluut geen haast. Ik dacht waarschijnlijk dat de enige reden waarom iemand er nog een zou willen, alleen maar was om geld te verdienen. En ik was waarschijnlijk het meest terughoudend."

Erin geluisd
Volgens Murray werd de originele cast samengebracht om een vervolgpitch te horen die "echt geweldig" was, genoeg om Murray ervan te overtuigen dat Ghostbusters II de moeite waard zou kunnen zijn. Dit bleek echter een misleiding:


"Uiteindelijk was het niet het verhaal dat ze schreven. Ze hebben ons onder valse voorwendselen in het vervolg betrokken. Harold Ramis had een geweldig idee, maar tegen de tijd dat we ermee aan de slag gingen, verscheen ik op de set en zei: 'Wat is dit in godsnaam? Wat is dit?' Maar we waren er al mee begonnen, dus we moesten uitzoeken hoe we het konden laten werken."

Frozen Empire
Murray had een kleine cameo in de Ghostbusters-film uit 2016, maar in 2021 keerde hij pas echt terug als Venkman in Ghostbusters: Afterlife.


Gelukkig hoeven we niet weer 32 jaar te wachten op een Ghostbusters-film met Murray. Hij en de rest van de originele Ghostbusters zitten namelijk in Ghostbusters: Frozen Empire, het vervolg op Afterlife. Ghostbusters: Frozen Empire is vanaf 28 maart te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair