De beste Godzilla zie je in deze klassieker, en de slechtste in...

De beste Godzilla zie je in deze klassieker, en de slechtste in...

'Godzilla: Minus One' lijkt één van de beste 'Godzilla-films' ooit te worden, we kijken terug op de beste en slechtste films.

Godzilla is één van de meest geliefde filmmonsters aller tijden. In recente jaren is hij samen met King Kong het middenpunt van het succesvolle 'Monsterverse' en zien we komend jaar een nieuwe film met de twee titanen. Komende maand kunnen we eerst genieten van Godzilla: Minus One, dus kijken we nu terug op de best en slechtst beoordeelde Godzilla-films.

Godzilla-fans worden verwend. De serie Monarch: Legacy of Monsters is onlangs in première gegaan op AppleTV+ en begin komende maand verschijnt Godzilla: Minus One al in de bios.

1954
"Nothing beats the classics!" zeggen Amerikanen vaak, en dat is in het geval van Godzilla-films helemaal correct. De allereerste Godzilla uit 1954 is nog altijd de best beoordeelde film met het iconische filmmonster. Het heeft namelijk een ijzersterke score van 93% op Rotten Tomatoes.

De film laat zien hoe Godzilla uit de Stille Oceaan opstijgt Tokio te verwoesten. Dit doet hij als wraakactie, omdat zijn familie is vernietigd door een Amerikaanse waterstofbom die in de Stille Oceaan voor de kust van Japan landde. Hij is begrijpelijkerwijs ontzettend boos en klaar om zijn woede te uiten op alles wat hem in de weg staat.

Roland Emmerich
In 1998 kreeg Godzilla een reboot die gericht was op een westers publiek. Het was een grote onderneming, het werd namelijk geregisseerd door actiegigant Roland Emmerich (Independence Day) en Matthew Broderick (Ferris Bueller's Day Off) speelde de hoofdrol.


Het gaf Godzilla een nieuw oorsprongsverhaal toen een laboratoriumexperiment misging nadat Franse wetenschappers per ongeluk een nest hagedissen muteerden. Hoewel de film werd geprezen vanwege de technische vooruitgang op het gebied van CGI, werd het zwaar bekritiseerd vanwege het onzinnige plot. Het werd zelfs de slechts beoordeelde Godzilla-film ooit met een Rotten Tomatoes-score van slechts 20%.

Minus One
Binnenkort keert Godzilla weer terug op het witte doek in de Japanse film Godzilla: Minus One. Dit is de eerste film die de klassieker uit 1954 lijkt te gaan overtreffen qua ontvangst.


Gebaseerd op de eerste paar recensies staat Minus One namelijk op de begeerde 100% op Rotten Tomatoes. De film verschijnt op 1 december in de Nederlandse bioscoopzalen, we zullen dan zien of de score zo hoog blijft.

NieuwsFilm

meest populair