Bloederige scifi-film zet zijn klauwen in de Netflix Top 10

Bloederige scifi-film zet zijn klauwen in de Netflix Top 10

Ridley Scott is hot met de komst van Napoleon, een van zijn vorige films doet het nu goed op Netflix.

Netflix heeft recent de meest recente Alien-film Alien: Covenant online gezet en deze doet het gelijk goed in de Netflix Top 10. De film van Ridley Scott (Gladiator, Napoleon) komt namelijk binnen op de vijfde plaats.

Alien: Covenant verscheen in 2017 en is het vervolg op de prequelfilm Prometheus uit 2012. Netflix omschrijft de film met woorden als "bloederig, gruwelijk" en "scifi met aliens" en je ziet rollen van onder meer Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride en Demián Bichir.

Degelijk ontvangen
De recensenten waren iets positiever dan het publiek. De Tomatometer van Rotten Tomatoes staat op 65 procent, terwijl de Audience Score niet verder komt dan 55 procent. FilmTotaal-recensent zag de film ook en gaf een prima 3,5 ster. Hij concludeerde onder meer:

"Uiteindelijk is er genoeg goeds door de film heen gesprenkeld om een bioscoopbezoek te rechtvaardigen en is het een stap in de goede richting. De ijzersterke balans van eerdere films - de darwinistische overlevingsstrijd tussen mensen en Xenomorphs, fantastische spanningsopbouw, realistische dialogen en geloofwaardige confrontaties - is echter ver te zoeken."

Nu op Netflix
Wil je Alien: Covenant graag zien, dan vind je de film nu hier op Netflix.


De synopsis: De crew van het ruimteschip Covenant landt op een vreemde planeet. Een mysterieuze vreemdeling blijkt hun enige hoop om de verschrikkingen van deze wereld te overleven.

NieuwsFilm

meest populair