Wordt deze 'Doctor Strange'-acteur nu opeens de grote schurk in 'Fantastic Four'?

Wordt deze 'Doctor Strange'-acteur nu opeens de grote schurk in 'Fantastic Four'?

Het zou niet de enige acteur zijn die meerdere rollen heeft in het Marvel Cinematic Universe.

De buzz rond Fantastic Four lijkt nu echt goed van start gegaan. Eerder deze week leerden we al dat Pedro Pascal de rol van Reed Richards/Mr. Fantastic bemachtigd zou hebben, en nu vliegen de verdere castinggeruchten ons om de oren.

Gisteren hoorden we dat Javier Bardem in beeld was voor de kosmische schurk Galactus. Nu is er een gerucht dat Marvel iemand voor ogen heeft voor een ander personage, namelijk de aartsvijand van de Fantastic Four: Doctor Doom.

Gerucht van anonieme bron
Die persoon is niemand minder dan Mads Mikkelsen. Het gerucht komt van YouTuber John Campea, die het onthulde in een video over het nieuws van Pascal. Campea zou een anonieme bron hebben bij Marvel.

"Voor alle duidelijkheid," zei Campea, "ik weet zeker dat ze met een tiental mensen hebben gesproken. Ze hebben me niet verteld dat Mads Mikkelsen is gecast als Doom. Maar ze konden mij bevestigen dat [hij] één van de mensen is met wie ze voor Doom hebben gesproken."

Altijd de slechterik
Mikkelsen is op het eerste gezicht geen gekke keuze, want de acteur speelt vaker de slechterik. Zo was hij onlangs te zien als de tegenspeler van Harrison Ford in Indiana Jones and the Dial of Destiny, en natuurlijk is hij vooral bekend van zijn rol als Bond-slechterik in Casino Royale.


Marvel-fans kennen Mikkelsen misschien echter het beste als Kaecilius, de vijand in de eerste Doctor Strange. Het lijkt vreemd dat Marvel opnieuw dezelfde acteur zou gebruiken voor een ander personage, al is dit wel vaker gebeurd. Gemma Chan speelde zowel Minn-Erva in Captain Marvel als Sersi in The Eternals.

Niet de eerste Doom
Het zou niet de eerste keer zijn dat Doctor Doom op het witte doek verschijnt. In Fantastic Four (2005) en het vervolg daarop werd hij gespeeld door Julian McMahon, en in de reboot uit 2015 werd hij vertolkt door Toby Kebbell. Alledrie die films werden gemaakt door 20th Century Fox.


Of dit de vierde keer Doom zal worden, dat is nog even afwachten. Fantastic Four wordt geregisseerd door Matt Shakman en staat op de planning voor 2 mei 2025.

NieuwsFilm

meest populair