Alec Baldwin beschuldigde Tom Cruise van in stand houden groot probleem binnen Hollywood

Naast Alec Baldwin spreken ook Jennifer Lawrence, Sharon Stone en Meryl Streep zich uit tegen ongelijke betaling.


Ongelijke betaling tussen mannen en vrouwen in Hollywood is al jaren een veelbesproken onderwerp. Steeds vaker wordt gevraagd om het inzichtelijk maken van de beloning - iets dat studio's liever niet doen. Alec Baldwin ging zelfs een stapje verder en wees een schuldige aan: Tom Cruise.

In 2009 zei Alec Baldwin bij het jaarlijkse Women in Hollywood Dinner tegen E!News hier: "Ik denk dat we een betere balans zouden hebben als Tom Cruise niet 29 miljoen voor een film zou vragen. Mijn salaris zou geen verschil maken, want mijn inkomen komt niet hoger dan zijn budget voor pepermuntjes."

Ongelijke betaling
Het was een grapje van Alec Baldwin, maar de opmerking geeft het grote probleem weer: Als een mannelijke ster zo belachelijk veel eist, blijft er verder niet veel budget te verdelen onder andere acteurs. Sharon Stone, Jennifer Lawrence, Sandra Bullock, Salma Hayek en Meryl Streep hebben daarom al vaker gezegd dat de verschillen te groot blijven als de contracten geheim blijven.

Jennifer Lawrence is een van de best betaalde actrices binnen Hollywood, maar verdient nog altijd te weinig vergeleken met de mannen. Ze zei tegen Vogue hier: "Het maakt niet uit hoeveel ik doe. Ik word door mijn vagina minder betaald dan mannen in een gelijkwaardige rol."

Maakt impact
En dat verschil maken heeft impact op de sterren, want Sharon Stone vertelde al eerder hoe verdrietig ze daardoor werd: "Ik herinner me dat ik in mijn keuken huilend tegen mijn manager zei dat ik niet ging werken totdat ik betaald werd."In de bovenstaande YouTube-video vertelt Jennifer Lawrence meer over haar inzichten.

NieuwsFilm

meest populair