De opvallende reden waarom Michael Keaton de hoofdrol in 'Groundhog Day' afwees

De opvallende reden waarom Michael Keaton de hoofdrol in 'Groundhog Day' afwees

De voormalig Batman-acteur begreep niets van het scenario van Groundhog Day.

De rol van Phil Conners in Groundhog Day werd perfect gespeeld door Bill Murray, maar het had niet veel gescheeld of hij had deze rol helemaal niet gespeeld.

In 1993 kwam de fantasykomedie Groundhog Day uit. In deze film moet een chagrijnige weerman verslag uitbrengen van Groundhog Day. Terwijl hij daar is, wordt hij elke dag opnieuw wakker op dezelfde dag; hij zelf is de enige die dat weet.

Michael Keaton
De rol van deze weerman wordt dus gespeeld door Murray, maar het had niet veel gescheeld of de rol was gespeeld door Michael Keaton. Hij bedankte echter voor de rol.

In een interview in 2014 zei Keaton dat hij de rol afwees omdat hij "er niets van begreep". Verder zei hij dat het "een rol was die ik gespeeld zou kunnen hebben".

Spijt
Keaton vertelde ook dat hij spijt heeft de rol niet te hebben aangenomen, zeker gezien de goede ontvangst, zowel financieel als kritisch. Keaton zei echter ook dat "niemand de rol beter had kunnen spelen dan Bill Murray".


Wie het niet erg zal hebben gevonden dat Keaton de rol niet aannam, is Murray zelf natuurlijk. 30 jaar later is dit, naast onder andere Ghostbusters en Lost in Translation nog steeds een van zijn meest gedenkwaardige rollen.

Derde keus
Murray was echter ook niet de tweede keus na Keaton, maar pas de derde keus. Keaton zelf kwam namelijk pas in beeld nadat eerste keus Tom Hanks de rol afsloeg.


Hanks sloeg de rol af omdat hij bekend stond om het spelen van liefhebbende personages, en het publiek dus naar eigen zeggen "zou gaan zitten wachten op het moment dat Phil ging veranderen in een goed persoon".

Streamen
Op dit moment is Groundhog Day nergens gratis te streamen. Voor twee euro is hij wel te huur via Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair