'Beverly Hills Cop 4': Eddie Murphy is terug van weggeweest in eerste officiële foto

'Beverly Hills Cop 4': Eddie Murphy is terug van weggeweest in eerste officiële foto

Na 30 jaar wachten krijgen we het volgende avontuur van Axel Foley binnenkort te zien op Netflix.

Nostalgie is momenteel een groot goed in Hollywood. De studio's hebben ontdekt dat mensen snakken naar iets oud en vertrouwds, en spelen daar nu gretig op in. Veel franchises van vóór de eeuwwisseling hebben de afgelopen jaren een vervolg gekregen.

Het was dan ook een kwestie van tijd voordat Beverly Hills Cop, de bekende actie-franchise van komediester Eddie Murphy, zich daarbij zou aansluiten. Dat gebeurt nu met Beverly Hills Cop: Axel Foley. Netflix heeft de revival gemaakt, en nu hebben we een eerste afbeelding.

Axel Foley is terug
De foto toont ons een goede blik op Axel Foley, de grofgebekte rechercheur van Murphy die aan de nieuwe film zijn naam ontleent. Veel is er niet te zien, maar het lijkt erop dat Foley het aan de stok heeft met andere politieagenten.

Voor fans van de franchise zal dit een bekend beeld zijn. Foley is namelijk een personage dat zich vaker de woede van andere agenten op de hals haalt, omdat hij de dingen op zijn eigen manier wil oplossen.

De jaren '80
De franchise heeft geen nieuwe film meer gehad sinds 1994, maar volgens producent Jerry Bruckheimer voelde dat op de set helemaal niet zo. "Elke dag dat [Murphy] er is, werpt hij je terug naar de jaren '80," vertelt hij.


Murphy en Bruckheimer zijn niet de enigen die terugkeren. Ook oude castleden als Judge Reinhold en John Ashton vertolken hun oude rollen weer in de nieuwe film.

Verhaal
Veel details over het verhaal zijn er nog niet bekend, maar het lijkt erop dat we Foley zullen zien terugkeren naar Beverly Hills om de dood van een oude vriend te onderzoeken. Hiervoor moet hij samenwerken met een jongere politieagent (Joseph Gordon-Levitt) en tevens ex-vriend van zijn dochter (Taylour Paige).


Beverly Hills Cop: Axel Foley wordt geregisseerd door Mark Molloy en zal te zien zijn op Netflix. Een releasedatum is nog niet bekend, al wordt de film wel al verwacht in 2024.

NieuwsFilm

meest populair