De nieuwe Lex Luthor voor 'Superman: Legacy' is gevonden!

De nieuwe Lex Luthor voor 'Superman: Legacy' is gevonden!

Acteur Nicholas Hoult uit Mad Max: Fury Road en The Menu heeft getekend voor de rol van Lex Luthor in de volgende Superman-film.

In Superman Returns uit 2006 speelde Kevin Spacey nog de rol en enkele jaren later was het Jesse Eisenberg die de rol van Lex Luthor oppakte in Batman v Superman: Dawn of Justice en Justice League. Voor de aanstaande nieuwe Superman-film is nu Nicholas Hoult aangetrokken.

Hoult, die je ongetwijfeld kent uit films als Mad Max: Fury Road, The Menu en Jack the Giant Slayer, gaat de DC-superschurk spelen in Superman: Legacy die in de zomer van 2025 moet verschijnen. Dit meldt Deadline.

Superman: Legacy
Hoult speelde nog niet eerder in een DC-film, maar was eerder dicht bij de rol van Bruce Wayne in The Batman van Matt Reeves. Die titelrol ging toen naar Robert Pattinson. Voor Lex Luthor zou Hoult de voorkeur hebben gekregen boven Alexander en Bill Skarsgard.

Voor Superman: Legacy zijn al een aantal personages gecast. De titelrol is voor David Corenswet en Rachel Brosnahan (Lois Lane), Nathan Fillion (Guy Gardner/Green Lantern), Maria Gabriela de Faria (The Engineer), Isabela Merced (Hawkgirl), Edi Gathegi (Mr. Terrific) en Anthony Carrigan (Metamorpho) zijn ook te zien in de eerste film in het nieuwe DC Universe.

James Gunn
Na het erg wisselvallige DC Extended Universe heeft Warner Bros. alle hoop op een betere toekomst in de handen van James Gunn gelegd. Hij maakte flink indruk met de drie Guardians of the Galaxy-films van concurrent Marvel Studios en verraste in 2021 met stevige en vermakelijke The Suicide Squad.


Superman: Legacy staat gepland voor 11 juli 2025.

NieuwsFilm

meest populair