'The Penguin' gaat direct verder waar 'The Batman' eindigde: nieuwe foto van Oz

'The Penguin' gaat direct verder waar 'The Batman' eindigde: nieuwe foto van Oz

Voor we The Batman: Part II krijgen komt er eerst een serie over The Penguin.

Naast het met visuele effecten overladen DC (Extended) Universe bestaan er ook films van DC Studios die heel wat grimmiger en duisterder zijn. Denk maar aan Joker uit 2019 en The Batman van vorig jaar.

De films behoren tot DC Elseworlds, maar hebben geen directe link. In 2024 krijgen beide films een vervolg. In oktober verschijnt Joker: Folie à Deux en The Batman krijgt een vervolg in de vorm van een tv-serie op HBO Max.

The Penguin
De serie heet The Penguin en we zien daarin opnieuw het personage Oswald "Oz" Cobblepot / Penguin van de acteur Colin Farrell (The Beguiled) die ook al in The Batman te zien was, al bijna onherkenbaar.

De serie start een kleine week later dan waar de film eindigde. Via Empire wordt duidelijk dat The Penguin "enkele dagen na het einde van The Batman verder gaat en de bewegingen onderzoekt die Cobblepot maakt in het machtsvacuüm dat is achtergelaten door het vertrek van Carmine Falcone."

Batman terug?
Andere belangrijke rollen zijn voor Cristin Milioti als Sofia Falcone, Clancy Brown als Salvatore Maroni en Michael Zegen als Alberto Falcone. De kans lijkt klein dat Bruce Wayne / Batman van Robert Pattinson niet even een kijkje komt nemen.


The Penguin van regisseur Craig Zobel en uitvoerend producent Matt Reeves moet ergens in 2024 op HBO Max verschijnen. The Batman: Part II staat al gepland voor 3 oktober 2025.

NieuwsFilm

meest populair