Robert Downey Jr. harkte een fortuin binnen voor slechts een kwartier schermtijd in deze Marvel-film

Hij speelde maar een aantal scènes mee in 'Spider-Man: Homecoming'.

Robert Downey Jr. heeft al in heel veel films gespeeld in zijn leven. Zo speelde hij Charlie Chaplin in Chaplin, Sherlock Holmes in Sherlock Holmes en recent nog Lewis Strauss in Oppenheimer. Maar zijn bekendste rol is misschien wel die van Iron Man in het Marvel Cinematic Universe.

In totaal heeft Downey Jr. de rol van Iron Man tien keer gespeeld. Vaak was hij een van de belangrijkste personages in de desbetreffende film, maar in Spider-Man: Homecoming was hij maar in een aantal scènes te zien.

Spider-Man
Spider-Man: Homecoming was de eerste Spider-Man film in het Marvel Cinematic Universe. De rol van Spider-Man wordt gespeeld door Tom Holland. Hij neemt het in deze film op tegen de Vulture, gespeeld door Michael Keaton.

Omdat Spider-Man net nieuw is bij de Avengers, wordt hij in de film nog een beetje geholpen door zijn mentor Iron Man. Iron Man speelt echter maar in een paar scènes mee. Maar daar kreeg Downey Jr. wel goed voor betaald.

Salaris
Volgens bronnen kreeg Downey Jr. 10 miljoen dollar voor zijn rol in Spider-Man: Homecoming. In totaal speelde hij ongeveer vijftien minuten mee in de film. Best goed verdiend dus.


Die 10 miljoen euro verbleekt echter bij de bedragen die Downey Jr. kreeg voor zijn hoofdrollen in de de echt grote Marvel films. Zo kreeg hij voor Avengers: Infinity War tot wel 200 miljoen euro betaald.

Marvel Cinematic Universe
Downey Jr. lanceerde in 2008 met zijn rol als Iron Man het Marvel Cinematic Universe, en in 2017 was hij de grootste ster hiervan. Dat hij goed betaald kreeg voor zijn rollen is dus niet zo gek.


Alle films uit het Marvel Cinematic Universe, waaronder ook Spider-Man: Homecoming, zijn te bekijken op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair