Gerucht: nóg een bizarre film met Emma Stone van 'Poor Things'-regisseur op komst

Gerucht: nóg een bizarre film met Emma Stone van 'Poor Things'-regisseur op komst

Hij heeft al het veelgeprezen en dan is er nog 'AND', ook met Emma Stone in de hoofdrol, dat in 2024 uitkomt.

Zijn nieuwste film Poor Things moet nog in de Nederlandse zalen verschijnen, maar regisseur Yorgos Lanthimos blijft niet stilzitten. Eerder wist FilmTotaal al te melden dat Lanthimos begin volgend jaar AND zal uitbrengen (klik hier voor het artikel), maar nu wordt er wellicht nog een tweede titel toegevoegd voor 2024 van de hand van de Griekse filmmaker.

Volgens dit gerucht wil Lanthimos graag een Amerikaanse remake van de Zuid-Koreaanse cultfilm Save the Green Planet van Jang Joon-hwan. Eerdere bronnen omtrent dit project meldden dat Joon-hwan zelf de regie op zich zou nemen, maar dit schijnt nu van tafel te zijn. Daarnaast is filmmaker Ari Aster betrokken als producent van deze nieuwe versie.

Lanthimos x Stone
Het moge duidelijk zijn dat Lanthimos en de Amerikaanse actrice Emma Stone elkaar graag mogen. Eerder was Stone al te zien in zijn films The Favourite, de kortfilm Bleat en nu dus Poor Things, maar ook zal ze te zien zijn in het bijna afgeronde AND én is ze momenteel in gesprek voor de hoofdrol in Save the Green Planet. Als we het plot van dit gloednieuwe project mogen geloven, kunnen we er al gauw uit destilleren dat dit wederom een interessante samenwerking van het duo zal gaan worden:

'Wanneer een geradicaliseerde complottheoreticus de CEO van een machtig biomedisch bedrijf ontvoert - in de overtuiging dat ze een buitenaards wezen is - komt hij in een situatie terecht die uit de hand loopt en uiteindelijk de ondergang van de menselijke beschaving wordt.'

Bella Baxter
Het zal hoogstwaarschijnlijk nog wel even gaan duren voordat deze twee projecten van Lanthimos bij ons in Nederland te zien zijn. Wel kunnen we in het nieuwe jaar gaan genieten van het steampunkiaanse sprookje Poor Things op het grote scherm. Een aantal dagen terug kwamen hier nog nieuwe beelden van vrij:


Poor Things is vanaf 8 februari 2024 te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair