De slechtste Disney-animatiefilm is 'The Jungle Book 2', en de beste heet...

De slechtste Disney-animatiefilm is 'The Jungle Book 2', en de beste heet...

Disneys animatiefilms pakken bijna altijd wel goed uit, maar ze hebben ook wat missers uitgebracht.

Als het gaat om animatiefilms, is er bijna niemand zo invloedrijk geweest als Walt Disney Animation. Die begonnen in de jaren 20 natuurlijk al met Mickey Mouse-cartoons en maakten in 1937 hun eerste film: Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Aangezien Disney 100 jaar bestaat er hun nieuwste animatiefilm net uit is, kijken we terug op hun hoogte- en dieptepunten.

Je kent natuurlijk alle animatieklassiekers van Disney wel, maar misschien herinner je je ook nog vaag dat films als Aladdin en The Lion King gewoon vervolgen kregen die meteen op DVD werden uitgebracht.

The Jungle Book 2
De studio achter deze vervolgen was Disneytoon Studios, die recentelijk nog de Planes-films hebben gemaakt. In 2018 werd deze divisie van Disneys animatiestudio's helaas gesloten. Het is dan ook extra zuur dat een van hun films de slechtst beoordeelde Disney-animatiefilm is: The Jungle Book 2.

Deze film scoort slechts 18% op Rotten Tomatoes. De film werd vooral afgekraakt omdat het verhaal bijna identiek was met die van de eerste film. Dit vervolg werd wel in de bioscoop uitgebracht en wist ondanks het slechte ontvangst toch een flinke 135 miljoen dollar naar binnen te harken.

Pinocchio
Bijna niemand zal dezelfde favoriete animatiefilm van Disney hebben, maar gebaseerd op de meningen van critici is Pinokkio de beste Disney-animatiefilm ooit. Op Rotten Tomatoes heeft de film namelijk een perfecte score van 100%.


De consensus luidt als volgt: "Ambitieus, avontuurlijk en soms beangstigend: Pinocchio vertegenwoordigt misschien wel het hoogtepunt van Disney's verzamelde werken - het is prachtig vormgegeven en emotioneel resonerend."

Wish
Dit jaar bestaat Disney maar liefst honderd jaar, en dat vieren ze met hun nieuwste animatiefilm Wish. Deze film volgt een jong meisje genaamd Asha (Ariana DeBose) die een wens doet en een directer antwoord krijgt dan ze had verwacht als een onrustwekkende ster uit de hemel naar beneden komt om zich bij haar te voegen.


FilmTotaal-recensent Terence Shea gaf de nieuwste uiting van Disney een goede score in zijn recensie. Deze lees je hier. Je bekijkt Wish nu in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair