Als je dit weet, dan kijk je deze 'Indiana Jones'-film nooit meer

Zelfs de makers van de film wisten dat dit niet meer geloofwaardig was.

De Indiana Jones-reeks is één van de meest iconische reeks avonturenfilms aller tijden. De films bevatten natuurlijk enige scifi- en fantasyelementen, maar in het vierde deel Kingdom of the Crystal Skull gingen de makers toch wel een stapje te ver voor veel mensen.

Let op! Dit artikel bevat SPOILERS voor Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.

Kingdom of the Crystal Skull
Het is het hoogtepunt van de Koude Oorlog en de beroemde archeoloog Indiana Jones (Harrison Ford), die terugkeert van zijn laatste avontuur, ontdekt dat zijn baan als leraar op Marshall College in gevaar is.

Hij ontmoet Mutt (Shia LaBeouf), een jonge man die wil dat Indy hem helpt de legendarische Kristallen Schedel van Akator te vinden, en het paar vertrekt naar Peru. De dodelijke agente Irina Spalko (Cate Blanchett) is echter ook op zoek naar het krachtige artefact, omdat de Sovjets geloven dat het hen kan helpen de wereld te veroveren.

Bizar plotgat
Men stoorde zich destijds aan het personage van LaBeouf, die de zoon van Indy bleek te zijn, en het feit dat de Schedel van Akator leidde naar een geheime stad die is bezocht door aliens, maar onderstaande scène maakte de film al snel onwijs ongeloofwaardig.


We zien hoe Indy een nucleaire explosie weet te overleven door zich te verstoppen in een koelkast. Hoe dit mogelijk is, is op meerdere fronten een plotgat. Regisseur Steven Spielberg gaf ook toe dat dit helemaal nergens op sloeg: "We hebben het geprobeerd! Ik heb de grenzen verlegd! Trouwens, ik neem daar de volledige verantwoordelijkheid voor. Dat was helemaal mijn idee! Zelfs Harrison zei tegen mij: 'Niemand gaat dit geloven!'"

Lucas
George Lucas was verantwoordelijk voor het script van Kingdom of the Crystal Skull en gaf later toe dat hij degene was die deze bijzondere koelkast-idee had bedacht: "Spielberg probeert mij te beschermen".


Onlangs werd de Indiana Jones-reeks afgesloten met het vijfde deel Indiana Jones and the Dial of Destiny. Deze film is vanaf 15 december te zien op Disney+

NieuwsFilm

meest populair