De horrorthriller 'I See You' brengt je in één seconde in een complete schok

De horrorthriller 'I See You' brengt je in één seconde in een complete schok

Deze sterke horrorthriller is nog vrij nieuw en meer dan de moeite waard.

Het creëren van een goede twist in een verhaal mag een kunst worden genoemd. Een goede twist kan er in één moment voor zorgen dat alles dat je voorheen hebt gezien in een film naar een ander niveau wordt getild, maar een slechte juist het tegenovergestelde veroorzaken en de film verpesten. De horrorthriller I See You van regisseur Adam Randall is een goed voorbeeld van een film met een goede twist.

Let op! Dit artikel bevat SPOILERS voor I See You.

Verhaal
Wanneer een jongen wordt vermist, moet hoofdinspecteur Greg Harper (Jon Tenney) de balans zien te bewaren tussen zijn lopende onderzoek en de problemen die hij thuis heeft met z'n vrouw Jackie (Helen Hunt). Haar grip op de realiteit begint drastisch af te nemen door een recentelijke affaire van Greg.

Als er iets kwaadaardigs in hun huis opduikt en hun zoon Connor (Judah Lewis) in een levensgevaarlijke situatie terechtkomt, komt de harde waarheid over het huishouden van de familie Harper eindelijk boven tafel.

Ontvangst
De film ging in première bij het South by Southwest (SXSW) Film Festival in 2019, wat meestal al een goed voorteken is. Gek genoeg was de film daarna maar in weinig landen te zien, waardoor het slechte 1.1 miljoen dollar omzette. Dit kwam bijna volledig van Nederlandse bodem. De film bracht hier namelijk zo'n 1 miljoen dollar op.


Het ontvangst van de film was zowel onder critici als horrorfans positief. I See You heeft op Rotten Tomatoes namelijk een score van 76% onder de critici en een publieksscore van 74%, beide zeer solide.

De twist
De vreemde, schijnbaar bovennatuurlijke gebeurtenissen in het huis van de familie blijken het werk te zijn van een paar 'phroggers': mensen die stiekem in de huizen van andere mensen wonen. Eén van hen probeert de familie te laten denken dat ze gek worden door kleine veranderingen in huis aan te brengen.


Door een reeks ongelukken en toevalligheden wordt echter de aanwezigheid van de "phroggers" ontdekt, en wordt onthuld dat de persoon achter de reeks ontvoeringen niemand minder dan de rechercheur is die de zaak onderzoekt: Greg Harper. Je bekijkt I See You nu op HBO Max.

NieuwsFilm

meest populair