Waarom het 30 jaar moest duren om 'Beverly Hills Cop 4' te maken

Waarom het 30 jaar moest duren om 'Beverly Hills Cop 4' te maken

Er zijn een aantal hele goede redenen voor de lange wachttijd te bedenken...

Eddie Murphy keert volgend jaar eindelijk terug als Axel Foley in Beverly Hills Cop 4 en dit is iets waar menig fan reikhalzend naar uitkijkt. Alleen waarom heeft het ruim 30 jaar moeten duren?

Na het uitkomen van het teleurstellende Beverly Hills Cop III in 1994 was het stiekem altijd al de wens van Murphy om de franchise met een knallend vierde deel af te sluiten. En dit lijkt nu zowaar te gaan lukken.

Pilot voor televisieserie
Allereerst werd er in 2013 een testaflevering voor een televisieserie opgenomen waarin Brandon T. Jackson als 'de zoon van' verscheen en Murphy uiteraard een gastoptreden als Axel Foley had.


De show werd uiteindelijk niet geproduceerd, omdat de makers bang waren dat kijkers meer van Murphy zouden gaan verlangen, terwijl het natuurlijk de bedoeling was dat Jackson het stokje ging overnemen.

Succes op streaming en in de bioscoop
Na een aantal flinke comedyflops kwam Murphy in 2019 ijzersterk terug met Dolemite Is My Name, gevolgd door zo'n andere langverwachte sequel, Coming 2 America die hordes (oude en nieuwe) fans aantrok.

Zelf vond de acteur de sequels (waarin hij van Foley een minder grappig en meer volwassen personage probeerde te maken) van Tony Scott en John Landis maar 'matig' en keerde zich lange tijd af van de franchise.

Vele scripts werden afgewezen en het project belandde in een ware ontwikkelingshel. Maar na de opnieuw gestegen populariteit van Murphy kunnen we volgend jaar nog eenmaal genieten van de grofgebekte rechercheur uit Detroit, vergezeld door al zijn trouwe kompanen!

NieuwsFilm

meest populair