Mads Mikkelsen weet waarom hij altijd de schurk speelt: "een heel simpele reden"

Mads Mikkelsen weet waarom hij altijd de schurk speelt: "een heel simpele reden"

De geliefde acteur laat zich er tijdens het filmfestival in Marrakech over uit.

Elke filmfanaat kent de naam Mads Mikkelsen wel. De Deense acteur is niet alleen in zijn eigen land razend populair, maar ook in Hollywood scoort hij de ene na de andere rol in allerlei blockbusters. Hij speelt wel bijna altijd de schurk. Hier laat de acteur zich nu zelf over uit.

Mikkelsen was al in de nodige pareltjes te zien. Denk bijvoorbeeld maar aan Jagten (in het Engels The Hunt) en Druk (in het Engels Another Round). Er zijn onlangs over beide films twee artikelen gepubliceerd, die hier te lezen zijn.

Altijd de schurk
In bovenstaande films speelt Mikkelsen een 'gewone rol', maar dat is lang niet altijd het geval. De acteur werd een grote naam toen hij in 2006 een hoofdrol wist te scoren in de James Bond-film Casino Royale, waarin hij te zien is als de schurk Le Chiffre die 007 het leven lastig maakt.

Sindsdien wordt Mikkelsen bijna altijd gecast als de slechterik. Denk bijvoorbeeld maar aan Fantastis Beasts: The Secrets of Dumbledore, Indiana Jones and the Dial of Destiny en natuurlijk de serie Hannibal, om er maar een paar te noemen.

Reactie
Tijdens het Marrakech filmfestival werd de acteur hierover gevraagd. Mikkelsen denkt te weten hoe dit komt: "Simpel, het is mijn accent. Eerst waren het de Duitsers, toen de Britten, toen de Russen en nu, voor een of andere reden, het Deense accent. Dat is nu enorm geliefd".



"Ik mag echter zeker niet klagen. In Amerika kopiëren ze vaak dingen die ze zien in andere films, maar gelukkig word ik voor de Amerikaanse films gevraagd. Ik heb verschillende schurken mogen spelen in verschillende werelden".

Verschil
Mikkelsen eindigt door te zeggen dat hij in Denemarken niet altijd de schurk hoeft te spelen: "In mijn land gaat het niet zo zeer om een slecht of goed personage. Het is allemaal wat complexer en gaat meer om diepgaande personages".

NieuwsFilm

meest populair