De grootste hit van 2023 heeft veel te danken aan deze baanbrekende DC-film

Barbie was waarschijnlijk niet gemaakt als we Wonder Woman niet hadden gekregen.

Enkele jaren geleden was er een hoop gedoe over dat er te weinig films zijn met vrouwen in de hoofdrol. Dit klopte ook en er verschenen vervolgens heel wat films met een dame als lead.

Een van de succesvolste films is nog altijd Wonder Woman uit 2017, waarin Gal Gadot de titelrol speelt. De film wist 823 miljoen dollar op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Een record voor een film met een vrouwelijke hoofdpersoon en regisseur.

Barbie
Barbie, ook met een vrouwelijke hoofdpersoon en regisseur, haalde eerder dit jaar zelfs 1,4 miljard dollar op. Overduidelijk een nieuw record. In gesprek met Empire liet Barbie-regisseur Greta Gerwig weten dat er veel te danken is aan Wonder Woman.

"Daarvoor was er absoluut niets om naar te verwijzen - we konden niets gebruiken als wat zij een 'comp' noemen. Dat is hoe ze budgetten opstellen en risico's inschatten," aldus Gerwig.

Wonder Woman
"Ik weet dat we deze film niet hadden kunnen maken als Patty Jenkins Wonder Woman niet had gemaakt. Maar tegelijkertijd konden we Wonder Woman niet als voorbeeld gebruiken, omdat superhelden hun eigen categorie hebben," vervolgde de regisseur.


En: "Je kunt Disney Prinsessen niet gebruiken omdat dat een eigen categorie is. We konden er niet echt naar verwijzen."

Comp
"Nu is dit een comp die andere mensen kunnen gebruiken en kunnen zeggen: 'Nou, die werkte.' Het is een vrouwelijk personage, het is een komedie, en Noah [Baumbach] en ik schreven de film, vrouwelijke regisseur, al dat soort dingen - het is groot, en het werkte," zei Gerwig. "Dus hopelijk werkt het voor andere vrouwelijke personages."

NieuwsFilm

meest populair