Dit veelbelovende personage in het Marvel Cinematic Universe ging veel te vroeg dood

Dit veelbelovende personage in het Marvel Cinematic Universe ging veel te vroeg dood

Quicksilver, de tweelingbroer van Scarlet Witch, kregen we enkel in 'Avengers: Age of Ultron' te zien.

Heel wat schurken stierven al in de Marvel Cinematic Universe, maar we hebben ook afscheid moeten nemen van een aantal van onze helden. Een daarvan ging wel veel te vroeg dood, namelijk de tweelingbroer van Scarlet Witch Pietro Maximoff oftewel Quicksilver.

Wanda en Pietro Maximoff kregen we voor het eerst te zien in Avengers: Age of Ultron waarin ze in het begin vochten samen met Ultron uit wraak tegen de Avengers. Uiteindelijk wisselden ze van kant en bundelden ze hun krachten om met de Avengers tegen Ultron en zijn robotleger te vechten.

Sokovia
Quicksilver werd in de MCU gespeeld door Aaron Taylor-Johnson. Hij werd samen met zijn zus Wanda (Elizabeth Olsen) meegenomen naar een faciliteit van Hydra nadat hun huis in Sokovia werd gebombardeerd. Ze stemden in dat er experimenten mochten gebeuren op hen met de Mind Stone, wat ervoor zorgde dat ze speciale krachten kregen. Quicksilver kreeg zo zijn bovennatuurlijke snelheid.

Dit krijg je ook allemaal te zien in de film. Hoofd van Marvel Studios Kevin Feige verklaarde dat het verkennen van de relatie van Quicksilver met zijn zus en zijn achtergrond die zich afspeelt in Oost-Europa zou helpen om het personage te onderscheiden van de versie gespeeld door Evan Peters in de X-Men films.

Dood
Avengers: Age of Ultron eindigt met een groot gevecht in Sokovia tussen de Avengers en Ultron en zijn leger. Terwijl ze vechten, proberen ze ook de burgers van Sokovia te redden door ze weg te krijgen. Daar is er een moment dat het fout afloopt.


In een zelfopofferend en moedig moment duikt Quicksilver voor een schietend vliegtuig om het leven van Hawkeye en een jongen te redden die dreigden te worden neergemaaid door de kogels. Quicksilver werd gedood tijdens een moedige daad.

WandaVision
Na Age of Ultron hebben we Quicksilver niet meer gezien en bleef zijn dood hangen bij Scarlet Witch die sindsdien heel wat heeft meegemaakt. Dat is goed te zien in de serie WandaVision waarin ze een volledig dorp onder een toverspreuk houdt na de dood van Vision, die we ook leren kennen in Age of Ultron.


In WandaVision krijgen we Evan Peters te zien die zijn rol herneemt als Quicksilver, maar dan de versie van in de X-Men-films. Deze versie van Quicksilver is een hele andere dan die dat we te zien kregen in Age of Ultron. Maar nu dat het multiversum bestaat, is er misschien wel een kans dat we een andere versie van Quicksilver zullen krijgen in de MCU.

Kijken?Je kan Quicksilver zien in Avengers: Age of Ultron op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair