Netflix verwijderalarm: dit Oscar bekroonde pareltje staat nog maar twee weken online

Denis Villeneuve noemde 'There Will Be Blood' een van de allerbeste films aller tijden.

Netflix is de nummer 1 streamingdienst en dit willen ze blijven ook. Elke maand voegen ze dan ook de nodige nieuwe films en series toe, maar om hier plaats voor te maken wordt het nodige van de streaminggigant afgehaald. Een topfilm zal over twee weken niet meer te zien zijn.

Het gaat hier om het pareltje There Will Be Blood. De film speelt zich af in het jaar 1898 en volgt de keiharde Daniel Plainview (een van Daniel Day-Lewis beste rollen en dat wil wel wat zeggen). Hij is op zoek naar zilver maar stuit juist op een oliebron. Hij begint vervolgens zijn eigen oliebedrijf en is een een mum van tijd steenrijk.

Ontvangst
Toch is hij uit op meer en in 1911 ontdekt hij een nieuwe gouden kans. In Californië wordt een gigantische oliebron ontdekt. Plainview verhuist naar het religieuze dorpje waar deze bron zich bevindt om deze voor zichzelf te bemachtigen, ook al moet hij hiervoor alles opofferen.

De regisseur van de film, Paul Thomas Anderson heeft heel wat pareltjes gemaakt, maar de meeste filmfanaten vinden There Will Be Blood toch zijn beste werk. De cijfers mogen er dan ook zijn. Op IMDb scoort de film een 8,2 en op Rotten Tomatoes weer een 91%. There Will Be Blood won zelfs 2 Oscars, waaronder eentje voor Day-Lewis.

Snel kijken
Recentelijk kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over de film, toen Denis Villeneuve There Will Be Blood aanraadde. De Dune-regisseur noemde het eveneens een van de beste films die hij ooit gezien heeft.Heb je de film nog niet gezien of heb je gewoon zin om hem nog eens te kijken? Wees er dan snel bij, want over precies twee weken, op 14 december, zal There Will Be Blood van Netflix gehaald worden. Als je geen Netflix-account hebt: geen zorgen, de film staat eveneens op SkyShowtime of Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair