Deze beroemde cult-mockumentary krijgt een vervolg met Elton John én Paul McCartney

Rob Reiner, die 'This Is Spinal Tap' regisseerde, heeft bevestigd dat er een vervolg aankomt en dat de productie in februari zal beginnen.

De film This Is Spinal Tap uit 1984 was één van de allereerste zogenaamde 'mockumentaries' en wordt vandaag de dag nog steeds gezien als één van de beste in het genre. Nu heeft Rob Reiner, regisseur van het origineel, aangekondigd dat hij komende februari begint met de opnames voor Spinal Tap II.

Reiner heeft sinds zijn debuut in '84 een behoorlijke scala aan toptitels weten af te leveren, waaronder Stand by Me, A Few Good Men en The Bucket List. Daarnaast acteerde hij in meer dan tachtig producties, waaronder The Wolf of Wall Street.

Idee en cameo's
In mei sprak Reiner over de Spinal Tap-vervolgfilm: 'We hadden nooit gedacht dat we een vervolg zouden maken. Het was alleen omdat we met elkaar begonnen te praten en we op een idee kwamen waarvan we denken dat het zou kunnen werken - we weten niet of het zal werken. We gaan het proberen. De lat ligt ongelooflijk hoog. We bespraken of we het wel of niet moesten doen... Ik zei: Kijk naar ons, we zijn allemaal in de zeventig. Hoeveel tijd zullen we over hebben om wat plezier te hebben?'

Over wie er (weer) mee doen in de nieuwe film en eventuele cameo's zei hij het volgende: 'Iedereen is terug. Paul McCartney komt erbij, en Elton John. En nog een paar andere verrassingen, Garth Brooks.'

Terug naar het begin
Wie niet kan wachten tot het vervolg, of wie nog nooit eerder van deze film gehoord had, is het zeker aan te raden om deze doldwaze nepdocumentaire eens te checken; lachen gegarandeerd.


Wanneer Spinal Tap II uit zal komen is momenteel nog onduidelijk.

NieuwsFilm

meest populair