'Kokomo City': nóg een docu van topniveau deze week in de bioscoop

Een rauwe weergave van de levens van vier zwarte trans-sekswerkers terwijl ze de tweedeling tussen de zwarte gemeenschap en henzelf confronteren.

December, de maand van Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw en dit jaar blijkbaar ook van de topdocumentaires. Vorige week waren er al De Bezette Stad en Smoke Sauna Sisterhood, maar deze week voegt Kokomo City zichzelf toe aan de speellijst.

Deze productie is het speelfilmdebuut van de tweevoudig Grammy-genomineerde producer, zanger en songwriter D. Smith. Smith, die geschiedenis schreef als de eerste transvrouw gecast in een primetime tv-programma zonder script, filmde én monteerde ook deze enorm vermakelijke en verfrissend ongefilterde documentaire.

Plot en prijzen
Vier zwarte transgender-sekswerkers in Atlanta en New York City, Daniella Carter, Koko Da Doll, Liyah Mitchell en Dominique Silver, worden gevolgd en houden niets achter terwijl ze de muren van hun beroep afbreken.

De film, geproduceerd door Lena Waithe, won de NEXT Innovator Award en NEXT Audience Award van het Sundance Film Festival, evenals de Berlinale's Audience Award in de sectie Panorama Documentary.

Rauw zwart-wit
In de trailer zien we dat dit een documentaire is waar er niet om de harde waarheid heen wordt gedraaid; #nofilter.


Kokomo City is vanaf 7 december te zien in het filmhuis.

NieuwsFilm

meest populair