Als je dit weet, dan kijk je 'Django Unchained' nooit meer

Als je dit weet, dan kijk je 'Django Unchained' nooit meer

Je gelooft het nooit, maar Tarantino gaf zelfs toe dat hij dit over het hoofd zag.

De filmografie van regisseur Quentin Tarantino is er een waar menig filmmaker een moord voor zou doen. Tarantino staat er ook om bekend dat hij al zijn films zelf schrijft, wat altijd wel uitmondt in een enorm succes. Bij Django Unchained zag de perfectionist toch iets over het hoofd.

Django Unchained is zeer geliefd en werd zelfs bekroond met twee Oscars, maar een bepaald element van het plot had veel simpeler kunnen zijn.

Plot
Twee jaar voor de burgeroorlog wordt Django (Jamie Foxx), een slaaf, vergezeld door een markante Duitse premiejager genaamd Dr. King Schultz (Christoph Waltz) op een missie om de gemene Brittle-broers te vangen.

Hun missie is geslaagd: Schultz bevrijdt Django en samen jagen ze op de meest gezochte criminelen van het Zuiden. Hun reizen brengen hen naar de beruchte plantage van de louche Calvin Candie (Leonardo DiCaprio), waar Django's lang verloren gewaande vrouw (Kerry Washington) nog steeds een slaaf is.

Onlogisch
Een bepaald element van Tarantino's script is vrij overbodig. Waarom doen Django en Schultz de moeite om zich voor te doen als Mandingo-trainers om toegang te krijgen tot de Candyland-plantage van Calvin Candie zodat ze Django's vrouw Broomhilda kunnen redden?


Schultz, die Duitser is, zou net zo goed kunnen beweren dat hij gehoord heeft over de veiling van een Duitstalige slaaf en hij graag een bod wil doen. Dit komt geloofwaardig over, en het had een makkelijkere manier geweest om Broomhilda te helpen.

Toegegeven
Dit overbodige element werd voor het eerst uitgelicht door recensent Mike Ryan van de Huffington Post. Dit viel Tarantino op, en hij nodigde Ryan zelfs uit om dit onderdeel van het plot verder te bespreken.


De regisseur had uiteraard zijn redenen om het script te schrijven zoals hij het schreef, maar hij gaf toe dat Ryans versimpelde versie ook had "kunnen werken." Je bekijkt Django Unchained nu op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair