Deze gerenommeerde fantasyfilm krijgt in 2024 na 35 jaar een vervolg

Deze gerenommeerde fantasyfilm krijgt in 2024 na 35 jaar een vervolg

Na 35 jaar komt Tim Burton met een vervolg op zijn klassieker 'Beetlejuice'.

Komend filmjaar heeft weer veel goeds in petto voor fans van blockbusters. Zo krijgen we in 2024 nieuwe films in de Kung Fu Panda-, Alien- en Planet of the Apes-reeksen. Veel filmfans zullen ongetwijfeld ook uitkijken naar Tim Burtons langverwachte vervolg Beetlejuice 2.

Beetlejuice wordt door velen gezien als de beste film van Tim Burton. Recent trok de regisseur weer veel bekijks met zijn Netflix-serie Wednesday. Is hij in staat om dit succes voort te zetten met de langverwachte Beetlejuice 2?

Vervolg
Burton had in de jaren 90 al interesse in een vervolg op Beetlejuice en liet Jonathan Gems zelfs een script schrijven. Destijds heette het Beetlejuice goes Hawaiian en zou het focussen op de familie Deetz die naar Hawaii verhuist.

Wegens omstandigheden is dit er nooit van gekomen en een vervolg is meerdere keren aangekondigd en weer geschrapt, maar in 2022 werd bekend dat de film er nu écht ging komen.

Details
Burton neemt veel talent waarmee hij heeft gewerkt voor Wednesday mee naar Beetlejuice 2. Zo speelt Jenna Ortega de rol van Astrid Deetz, de dochter van Winona Ryders Lydia Deetz. Daarnaast is het script geschreven door Wednesday-makers Alfred Gough en Miles Millar.


In dit tweede vervolg keren er uiteraard een aantal bekende gezichten terug. Zo zijn Michael Keaton, Winona Ryder en Catherine O'Hara weer van de partij als Betelgeuse, Lydia en Delia.

Nieuwe castleden
Jenna Ortega is niet het enige nieuwe lid van de cast. Monica Belluci is namelijk gecast als de vrouw van Betelgeuse en kunnen we topacteurs Willem Dafoe en Justin Theroux ook verwachten.


Dafoe onthulde onlangs de eerste details over zijn mysterieuze personage: "In mijn leven was ik een actiester uit een B-film, maar ik kreeg een ongeluk en dat bracht me naar de andere kant." Beetlejuice 2 is vanaf 6 september 2024 te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair