Netflix Originals: dit is een van de beste horrorfilms van Netflix zelf

De hoofdrolspeelster van 'M3GAN' zag je al eerder in deze horrorfilm van Netflix zelf.

Netflix heeft inmiddels een groot aantal eigen filmproducties uitgebracht. Hieronder lees je over één van de beste horrorfilms op de streamingdienst: The Perfection.

Onlangs hebben we al een aantal ijzersterke Netflix Originals binnen verschillende genres in het zonnetje gezet, bijvoorbeeld de actiefilm The Night Comes for Us en de scifi-film Annihilation. Nu is het de beurt aan de horrorfilm The Perfection uit 2019.

Verhaal
Het verhaal van The Perfection kan als volgt worden samengevat: wanneer het onrustige muzikale wonder Charlotte (Allison Williams) op zoek gaat naar Elizabeth (Logan Browning), de nieuwe sterleerling van haar voormalige school.

Hun ontmoeting stuurt beide muzikanten op een sinister pad met schokkende gevolgen. De film zit vol onverwachte wendingen, dus het zou zonde zijn om de kijkervaring te verminderen met verdere details. Het is echt een film waarbij je profijt hebt als je van tevoren niet heel veel weet.

Ontvangst
The Perfection ging in 2018 in première bij Fantastic Fest, een filmfestival dat zich voornamelijk richt op genre-films. Voor horrorfilms is dit festival dus ook een vanzelfsprekende plek om in première te gaan. Zo zijn in de afgelopen jaren films als Smile, Totally Killer, Werewolf By Night en nog veel meer bij Fantastic Fest in première gegaan.


Netflix verkreeg naar aanleiding van de vertoning bij Fantastic Fest de distributierechten van The Perfection en bracht de film een jaar later wereldwijd uit op de streamingdienst. De film werd ook zeer solide ontvangen, op Rotten Tomatoes heeft deze namelijk een score van 71% onder critici.

M3GAN
Hoofdrolspeelster Allison Williams komt menig horror-fan wel bekend voor. Dit komt omdat ze haar grote filmdebuut maakte in Jordan Peele's Get Out, maar voornamelijk omdat ze onlangs de hoofdrol speelde in M3GAN.


M3GAN was één van de grootste verrassingen van het jaar en krijgt zelfs een vervolg waarin Williams onder andere weer te zien zal zijn.

NieuwsFilm

meest populair