Als je dit weet, dan kijk je 'Spider-Man: Homecoming' nooit meer

Als je dit weet, dan kijk je 'Spider-Man: Homecoming' nooit meer

De eerste 'Spider-Man'-film met Tom Holland bevatte een oliedom plotgat.

Het Marvel Cinematic Universe bestaat inmiddels uit ruim 40 projecten. Het is dus onvermijdelijk dat er hier en daar wat foutjes zijn qua chronologie of continuïteit, maar soms bevatten de films plotgaten die wel erg onnodig zijn. Spider-Man: Homecoming is één van de projecten met zo'n onnodig plotgat.

Je zou denken dat de huidige Multiverse-saga tot veel plotgaten zou leiden in het MCU, maar dat valt nog redelijk mee.

Introductie
Fans waren door het dolle heen toen bekend werd dat Tom Holland de rol van Spider-Man over zou nemen van Andrew Garfield na The Amazing Spider-Man 2 en al snel zijn MCU-debuut zou maken in Captain America: Civil War.

Deze samenwerking tussen Sony Pictures, de filmstudio met de filmrechten van Spider-Man, en Marvel Studios leidde tot de meest succesvolle reeks Spider-Man-films aller tijden. Deze reeks werd in 2017 afgetrapt met Spider-Man: Homecoming, een sterk ontvangen film met een oliedom plotgat.

Het plotgat
Aan het begin van Homecoming wordt het gevecht tussen de Avengers en het leger van Loki dat plaatsvindt in The Avengers getoond. Vervolgens verschijnt de tekst "8 years later", wat betekent dat de gebeurtenissen van Homecoming zich afspelen in 2020. The Avengers speelde zich namelijk af in 2012.


Dit klopt echter van geen kant. In de tijdlijn van het MCU leeft Peter Parker in het 2020 helemaal niet. In 2018 is hij namelijk één van de slachtoffers van Thanos' 'snap'.

Toegegeven
In een interview gaf MCU-regisseur Joe Russo toe dat de tijdsprong een "zeer onjuiste acht jaar" is. De film had eigenlijk een tijdsprong van vier jaar weer moeten geven in plaats van acht.


Bovendien heeft Marvel een officiële tijdlijn vrijgegeven van de gebeurtenissen in het MCU in 2018. Hierin staat eenvoudigweg dat Spider-Man: Homecoming plaatsvindt in 2016, wat in tegenspraak is met de informatie in de film. Je bekijkt Spider-Man: Homecoming nu op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair