Het prachtige, prijswinnende 'Perfect Days' vanaf deze week op het doek

Het prachtige, prijswinnende 'Perfect Days' vanaf deze week op het doek

Tijdens zijn routineuze dagen als schoonmaker van openbare toiletten in Tokio, luistert Hirayama naar zijn cassettebandjes met rockmuziek, genietend van de alledaagse schoonheid om hem heen.

Niet alleen kwam de excentrieke Duitse cineast Wim Wenders dit jaar met een unieke 3D-docu. Ook maakte hij de fictiefilm Perfect Days, een excentrieke karakterstudie over een Japanse toiletmeester.

Perfect Days is een ontroerende en poëtische reflectie op het vinden van schoonheid in de alledaagse wereld om ons heen. Hoofdrolspeler Kôji Yakusho won op het Filmfestival van Cannes de prijs voor 'Beste Acteur'; een behoorlijke prestatie voor een rol met zo weinig tekst.

Verhaal
Hirayama is volkomen tevreden met zijn eenvoudige leven als schoonmaker van openbare toiletten in Tokio. Naast zijn zeer gestructureerde dagelijkse routine geniet hij van zijn passie voor muziek, boeken en bomen die hij fotografeert.

Enkele onverwachte ontmoetingen onthullen geleidelijk meer over zijn verleden.

Pracht in eenvoud
In de trailer zien we dat dit een fantastisch gemaakt kunstwerk wordt vol prachtige beelden en lieflijke samenkomsten die ons een unieke kijk op het leven in de Japanse hoofdstad geven.


Perfect Days is vanaf 14 december overal in de bioscopen te zien.

NieuwsFilm

meest populair