Netflix knalt meteen groots het nieuwe jaar in met deze veelbelovende rampenfilm

Netflix knalt meteen groots het nieuwe jaar in met deze veelbelovende rampenfilm

Netflix' 'Society of the Snow' vertelt een aangrijpend waargebeurd verhaal.

Nu het einde van 2023 nadert, kijken we komende periode terug op een mooi filmjaar. We leggen ook alvast de focus op de meest opvallende films die in 2024 in de bioscoop te zien zijn.

Onlangs schreven we al over Rebel Moon Part One - A Child of Fire, de grote scifi-film waarmee Netflix 2023 af gaat sluiten. De streamingdienst heeft al meteen weer een ijzersterke film klaarstaan voor de eerste maand van 2024: La Sociedad de la Nieve.

Verhaal
In 1972 stortte vlucht 571 van de Uruguayaanse luchtmacht, die onderweg was om een rugbyteam naar Chili te vliegen, neer in het hart van het Andesgebergte. Slechts 29 van de 45 passagiers overleefden het ongeval.

Gevangen in één van de meest vijandige en ontoegankelijke omgevingen ter wereld, worden ze gedwongen tot het gebruik van extreme maatregelen om in leven te blijven. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Pablo Vierci uit 2009.

Ontstaan
Regisseur J.A. Bayona staat voor zijn films A Monster Calls en Jurassic World: Fallen Kingdom, maar in 2012 brak hij al door met The Impossible. Tijdens de productie van de laatstgenoemde film ontdekte Bayona het boek van Vierci en besloot hij de filmrechten te kopen.


Bayona nam dit project extreem serieus en heeft nauw samengewerkt met Vierci en de echte overlevenden en hun families om het verhaal zo accuraat mogelijk te verfilmen. In November 2021 werd de film ook daadwerkelijk aangekondigd, het jaar erna begonnen de opnames al.

Ontvangst
Na een ontwikkeling van ruim tien jaar ging Bayona's film eindelijk in première tijdens het filmfestival in Venetië. De film was de afsluiter van dit geliefde festival en werd ijzersterk ontvangen. Na meerdere vertoningen bij filmfestivals heeft de film een Rotten Tomatoes-score van maar liefst 96%.


De film verschijnt deze maand alvast in enkele bioscopen, maar vanaf 4 januari is La Sociedad de la Nieve exclusief te zien op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair